15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A liberális vezetésű Józsefváros oltási pénzt ad a beoltottaknak

Józsefváros kerületi közgyűlése úgy döntött, az önkormányzat 10 ezer forintos támogatást ad azoknak, akik beoltatják magukat.

A határozat szerint a kerület a rászorulókat akarja arra rávenni, hogy 10 ezerért cserébe vegyék fel a kísérleti vakcinákat.

A támogatásra külön kell jelentkezni és további feltétele, hogy minden felnőtt családtagnak kell rendelkeznie oltással, kivéve annak, aki orvosi igazolással rendelkezik arról, hogy nem oltható.

Magyarországon nem ez az első eset, hogy az oltottakat pozitívan, vagy

az oltatlanokat negatívan megkülönböztetik.

A diszkriminációban a Fidesz és a balliberális oldal egymásra licitál. A kormány számos olyan intézkedést vezetett be, ami különbséget tesz oltottak és oltatlanok között, ezzel maga jelölte ki, hogy kiket tart másodrendű magyaroknak. Emlékezetes, hogy a Momentum korábban azt javasolta, hogy aki beoltja magát az kapjon 100 ezer forint oltási pénzt.

Az oltatlan orvosokat az állásuk elveszítésével fenyegetik, a egyetemi hallgatók közül sokan el sem kezdhetik tanulmányaikat és be sem költözhetnek a kollégiumokba. Volt olyan iskola, ahol

a tanár az oltatlanokat a hátsó padokba ültette, az oltottaknak pedig jobb jegyet ígért.

Botrány- az oltottaknak jobb jegyet ígért, az oltatlanokat a szamárpadba ültette egy tanár

(illusztráció:napi.hu)

További híreink

Megtalálták a Föld testvérét

Szabó Norbert

Koronavírusos rémhírek miatt négy büntetőeljárást folytat a rendőrség

Dunai Tibor

Lépnek a földek elaprózódása ellen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen