2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemelt

A Magyar Sziget diszkrimináció-mentes fesztivált szeretne

Korábban is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Sziget szervezői csapata már gőzerővel a fesztivál részletein dolgozik. Az elmúlt hetekben a kormány megtiltotta a zenés tömegrendezvények megtartását azok számára, akik nem oltják be magukat és nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.  

Az elmúlt napokban számos találgatás kapott szárnyra a Magyar Szigettel és a korlátozásokkal kapcsolatban. Telefonon kerestük a fesztivál főszervezőjét Spigut Tamást, aki lapunknak elárulta, hogy a többi fesztiválhoz és rendezvényhez hasonlóan a Magyar Sziget is nehéz helyzetben van, ugyanis bármennyire szeretnék ők sem állnak a tövények felett, és nem tehetik meg, hogy a vonatkozó szabályokat figyelmen kívül hagyják.

Ugyanakkor minden olyan megkülönböztetést elutasítanak, amely beoltott (oltási igazolvánnyal rendelkező) és beoltatlan (igazolvánnyal nem rendelkező) fesztiválózó között különbséget tesz. Spigut rávilágított arra is, hogy az oltási igazolványhoz kötött részvétel számos ponton méltánytalan, túlzó és következetlen, hiszen, aki munkát végezni megy a fesztivál területére annak elvileg nem kötelező az igazolás. Ez alatt a kiszolgálók, biztonsági őrök, árusok, előadók, sőt még maguk a zenekarok és stábjaik is értendők.

A bizonytalanság a döntéshozók részéről is érzékelhető, ugyanis a mai kormányinfón Gulyás Gergely már utalt arra, hogy várható szabályenyhítés ezzel kapcsolatban. Nem mellékes, hogy hétfőtől véget ér a kórházakban a látogatási tilalom, a jövő héttől kezdve pedig számos helyen megszűnik az ingyenes parkolás is.

Kérdésre a főszervező elárulta, hogy Ő maga évek óta a vendéglátásban dolgozik, nem rendelkezik oltási igazolvánnyal és fel sem kívánja venni az oltást. Az éttermek, a vendéglátósok, a szolgáltatások és a zeneipar egyaránt megsínylette ennek a felelőtlen szabályozásnak a következményeit, ezért a Magyar Sziget szervezői csapata kompromisszumos megoldást javasol a döntéshozóknak.

“Azt akarjuk, hogy az oltási igazolás kiváltható legyen negatív teszttel, a tesztek árát pedig vállalja át a kormány. Ez a megoldás a felszabadulás reményét és az újrakezdés lehetőségét adná minden rendezvény számára”

-zárta gondolatait.

A Magyar Sziget eddig bejelentett programját itt, a legfrissebb híreket pedig itt érdemes követni.

 

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben