20.8 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

A Mi Hazánk gátat szabna az elszabaduló kilakoltatásoknak (videó)

Törvénymódosítással szabna gátat az “elszabadult” kilakoltatásoknak és lakásárverezéseknek a Mi Hazánk Mozgalom.

Fiszter Zsuzsanna, a leggyorsabban erősödő ellenzéki párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján hivatkozott arra, hogy a kormány nem hosszabbította meg a kilakoltatási moratóriumot. A június 15-i határidő után letelt a 60 nap, és a párthoz érkező információk alapján kilakoltatási hullám indulhat el – mondta, hozzátéve:

a kritikus gazdasági helyzetben ismét megkezdődhetett az árverezések kiírása, amit eddig a veszélyhelyzet miatt nem lehetett megtenni.

Amióta a végrehajtóknak erre újra jogosultságuk van, 1100 ingatlant árvereztek el, ami napi szinten negyven ingatlant jelent. További közel 4500 ingatlan pedig árverezés előtt áll – közölte.

Az érintett ingatlanokra vonatkozó tartozások nagy része devizahitelből fakad, és gyakran találkoztak azzal is, hogy hiába árverezték el az ingatlant, már akkora kamat van rajta, hogy a tartozás összege nagyobb, mint az ingatlan árverezés előtti értéke. Erre mindenképp megoldást kell találni – szögezte le Fiszter Zsuzsanna, aki a kialakult helyzetért a Fidesz és a baloldal által alkotott kormányokat egyaránt felelőssé tette.

Kijelentette:

csak törvénymódosításra és politikai akaratra lenne szükség a helyzet orvoslása érdekében.

A szakpolitikus elmondta: követelik a kilakoltatások azonnali leállítását, a végrehajtás nonprofittá tételét.

El kellene kerülni, hogy a végrehajtó-maffia több száz milliós éves bevételre tegyen szert, és azt is szeretnénk elérni, hogy a becsértéknek csak egy formáját állapítsák meg a jövőben – folytatta. Rámutatott: jelenleg lakott és lakatlan formában is ki lehet tűzni az árverezéseket, ami akár 50 százalékos árkülönbséget is jelenthet, ami nem segíti sem az adóst, sem az adósság megtérülését.

Problémaként említette még, hogy sokszor nem is magánszemélyek vásárolják meg az ingatlanokat, hanem kifejezetten az erre szakosodott ingatlanközvetítő cégek.

A Mi Hazánk eltörölné a Varga Judit igazságügyi miniszter által korábban kezdeményezett és elfogadott “szakaszolási törvényt”, a hirdetményi rendszert is, mert azzal sem az adósok, sem a követeléskérők nem járnak jól – mondta Fiszter Zsuzsanna.

(MTI)

 

További híreink

Meghalt 14 beteg és 2284-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

Másfél éve készül a végrehajtó maffia megbuktatására a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Ma van a magyar kultúra napja

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben