3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

A Mi Hazánk javasolta, a kormány megfogadta: nem emelkedik tovább a rendszerhasználati díj

A nemzeti ellenzéki párt sikerének is tekinthető Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerdai bejelentése, habár a globális tech-cégekre és a magyarországi oligarchákra továbbra sem vet ki extraprofit-adót a kormány.

Mint arról a Magyar Jelen is beszámolt, rögtönzött kormányinfót tartott szerda délelőtt a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely újságírók előtt elmondta, mostantól a tojáson és a burgonyán is árstop lesz, a 2022. szeptember 30-i árat rögzítik, de a piacok kivételt képeznek.

A miniszter továbbá bejelentette, sem idén, sem jövőre nem emelkedhet a rendszerhasználati díj a lakossági fogyasztók számára a rezsinél. Az így kieső bevételt az erőművekre kivetett extraprofit-adóval kívánják pótolni.

Ezzel a kormány gyakorlatilag a Mi Hazánk javaslatát fogadta meg, hiszen a nemzeti ellenzéki párt nyár eleje óta folyamatosan kérte a rendszerhasználati díj csökkentését. 

Teljesen elégedettek azonban nem lehetünk, a válságból profitáló globális tech-cégeknek és magyarországi oligarcháknak továbbra sem kell extraprofit-adót fizetniük, habár a Mi Hazánk ezt is régóta szorgalmazza.

 

Kiemelt fotó: Molnár Ádám/Népszava

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

 

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben