13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

A Mi Hazánk szerint eljárt az idő a betolakodók kísérgetése felett

A brutális mértékű határvédelmi kiadások növelése helyett elrettentő hatású tűzparancsot adna az erőszakos határsértőkkel szemben a Mi Hazánk, illetve a kerítésen átjutók visszakísérgetése helyett több millió forintos helyszíni bírsággal javasoljuk sújtani az illegális migránsokat, akik sokszor a zsebükben több ezer euróval jönnek, ami többnyire embercsempészeknél köt ki. Ezek bevezetésével olyan elrettentő híre lenne a magyar határvédelemnek, amely komoly összegek megspórolását is jelentené – mondta mai sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

A politikus

honvédjeinknek nemcsak önvédelmi célból, hanem a haza védelme érdekében is fegyverhasználati jogot adna,

hogy kellően elrettentő erővel lépjenek fel az erőszakos határsértőkkel szemben. Az első persze figyelmeztető lövés kellene legyen, de eljárt már az idő a betolakodók kikísérgetése vagy épp börtönben etetése felett. Naponta átlagosan ezer határsértő jut át a déli határkerítésen, akik döntő részét bár utána feltartóztatják, de lényegében csak visszataxiztatják őket Szerbiába, hogy újra próbálkozhassanak büntetlenül, ezt azonban a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem tűrhetjük tovább.

Szintén elrettentő hatású lehetne az illegális migránsoknál talált pénz elkobzása több millió forintos bírság jogcímén, ami indokolt is, hiszen miattuk kell a magyar adófizetőknek sok pénzt költeniük a határ megvédésére. A migránsok zsebében gyakran sok ezer euró lapul, az embercsempészet az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált. Hazánkban már minden tizedik fogvatartott embercsempészés miatt került börtönbe, ráadásul arányuk nő. Az ő közpénzből való eltartásuk nem megoldás. Ezért kell az elrettentőbb tűzparancs is az erőszakos határsértőkkel szemben, hiszen a tetten ért embercsempészek gyakran a rendőrökre-honvédekre kormányozzák kocsijukat – hívta fel a figyelmet Novák Előd.

További híreink

Dúró Dóra : nem vagyok hajlandó megtagadni a gárdát

Faragó Dániel

Családi ház falának ütközött egy busz Dávodon

Szabó Norbert

Egy újszülöttnél is kimutatták a koronavírust Angliában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben