14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A Mi Hazánk tiltakozik a Csongrád megyei diákok felvételének elutasítása miatt

A Mi Hazánk megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ alá tartozó közoktatási intézményekbe felvételizett diákokat ezekben a napokban értesítik arról: mégsem kezdhetik meg a tanulmányaikat ott, ahová a korábbi kritériumok alapján bekerültek volna – írja közleményében Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője.

A képviselőnő emlékeztetett, Szentes városával kapcsolatos döntését időközben már visszavonta a tankerület, azonban a többi érintett település közoktatási intézményéről egyelőre nem érkezett ilyen hír.

Éppen ezért a Mi Hazánk nevében felszólítja a Klebelsberg Központot, hogy ne lehetetlenítsék el a színvonalas vidéki közoktatási intézményeket és ne hozzanak nehéz helyzetbe diákokat a továbbtanulásuk akadályozásával.

Rámutatott, a felvételi kritériumok utólagos megváltoztatása jogszabályi aggályokat vet fel, ezért nyomatékosan kérik az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy haladéktalanul vizsgálja felül az elutasításokban érintett intézmények felvételi döntéseit és a szeptembertől induló képzések esetében az eredetileg meghirdetett szakok és osztálylétszámok alapján hagyja azokat jóvá.

Elemi.hu

További híreink

Izraeli katona megölésével fenyegetőzött a Hezbollah vezetője

Kemény János

“Akik már átestek a betegségen, azok is oltassák be magukat”

Irányi Dániel

Seattle-ben könnygázt kellett bevetni a brutális erőszak ellen (galéria)

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben