2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Hírek

A Mi Hazánk tiltakozik a Munka Törvénykönyvének módosítása ellen

A Mi Hazánk Mozgalom határozottan tiltakozik a Munka Törvénykönyvének tervezett két módosítása ellen. A tervezett módosítással a kormány megfosztja a munkavállalókat az eddig 7 napban meghatározott szabadság önálló, szabad felhasználási jogától. A másik módosítási tervezet is rendkívül felháborító, ugyanis végkielégítés nélkül lehetne elbocsátani a megváltozott egészségügyi állapotuk miatt munkájukat folytatni nem tudókat, ez külön embertelen – fogalmazott sajtótájékoztatóján Lantos János, a nemzeti ellenzéki párt munkaügyi kabinetjének elnöke.

Úgy látják, hogy bár Orbán Viktor gyakran beszél a munkaalapú társadalomról, ezek csak szavak, és valójában a Fidesz egy urambátyám rendszert épített ki, amely híján van a valódi munkaalapú társadalom elveinek, és messze áll egy dolgozók pártján álló szociális államtól.

– A tettek azt mutatják, hogy a multikat, a globális nagytőkét szolgálják ki, és nem lennénk meglepve, ahogyan 2018-ban a túlóratörvényt, ezt a mostani változtatást is a multik kedvéért akarnák bevezetni

– mondta Lantos.

– Felszólítjuk a kormányt, hogy ne tegye meg ezeket a módosításokat, és mint egyedüli párt, amely tisztán és hitelesen a magyar dolgozók pártján áll, ha ezt mégis megvalósítják, számíthatnak tőlünk akár különféle figyelemfelhívó akciókra is – zárta gondolatait.

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben