5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt

A Mi Hazánk üdvözli az AfD döntését

A Mi Hazánk egyedüli pártként vállalja fel Magyarország EU-s tagságának felülvizsgálatát, Németországban az AfD van hasonló helyzetben, bár ott más pártok is keményen fogalmaznak az Unióval kapcsolatban. Az AfD jelenleg a második erő Németországban, ennek megfelelően egy új gazdasági közösség alapjait is szeretnék lefektetni.

A Mi Hazánk alelnöke Novák Előd Hundub bejegyzésében ezt írja: 

A legnagyobb német ellenzéki párt, az AfD döntését üdvözli a Mi Hazánk az EU-ból való kilépés és egy új európai gazdasági és érdekközösség megalapítása ügyében.

Magyarországon sajnos a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely népszavazást tartana az uniós tagságunkról. Az Európai Egyesült Államok felé haladó EU helyett a nemzetek Európája jelenti a Mi Hazánk Mozgalom külpolitikai programjának alapját.

Orbán Viktor tavaly végre Dúró Dóra egy azonnali kérdésére válaszul az Országgyűlésben elárulta az EU-tagságunk mérlegét: Magyarország éves szinten nettó 4,1 milliárd eurót kap az Uniótól, a hazánkban tevékenykedő külföldi cégek viszont 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból. Hazánk tehát az EU nettó ráfizetője. Mindezek után érthetetlen, hogy Orbán Viktor nem támogatja a népszavazást az EU-kilépésről, melyet a hatályos Alaptörvény jelenleg sajnos tilt. Ezért elsőként módosítani kellene az Alaptörvényt, hogy az EU-ba történt belépéshez hasonlóan a keserű tapasztalatok után a kilépésről is népszavazáson dönthessen a magyar társadalom.

Ugyanis az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta eltelt 17 év elegendő ahhoz, hogy mérleget készítsünk. A Mi Hazánk Mozgalom szerint már a csatlakoztatást megelőző népszavazási kampány is félrevezető volt, hiszen csak az előnyöket mutatta be, a negatívumokról alig lehetett hallani.

Azóta még közelebb kerültünk az Európai Egyesült Államokhoz, a nemzetek önrendelkezésének felszámolását célzó Unió birodalmi törekvései egyre erősebbek, a brüsszeli bürokraták már mindenbe beleszólnak, miközben nem teljesültek a mézes-mázos ígéretek, amikkel kecsegtettek minket.

Az árak lényegében kiegyenlítődtek, de a bérek nem.

Thomas Piketty, a híres francia közgazdász kiszámolta azt is, hogy a multicégeken keresztül több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön.

Érdekes, hogy 2006-ban valahogy nem aggódtak a jogállamért sem, most viszont már ránk akarják kényszeríteni a migránsok tömeges befogadását és a deviáns-lobbi követeléseit is.

Ki tudja, mire vetemednek még a jövőben, a nekünk jogosan járó pénzek elvonásával is zsarolva. Fel kell tehát tennünk a kérdést: Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az EU tagjának kell-e lennie? Bár a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik napról, sőt egyik évről a másikra kilépni, de el kell készíteni az EU-csatlakoztatásunk mérlegét, számba kell venni az egyéb lehetőségeket, hogy mi a legjobb alternatíva.

Az Unión kívül is van élet, és az Unió megszűnése után is lesz. A Mi Hazánk Mozgalom szerint 2030-ra készen kell állnunk a kilépésre.

-zárja gondolatait Novák Előd.

További híreink

Az Európai Bizottság a fehérorosz határon rekedt migránsokat támogatja

Irányi Dániel

Ma tárgyalja az uniós bíróság a Sargentini-jelentés elcsalt szavazásának az ügyét

Dunai Tibor

A tervek szerint 2023 tavaszán avatják fel a Háborúkban megerőszakolt nők emlékművét Budapesten

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen