2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Sport

A Microsoft bannolja azokat a Forza játékosokat, akik konföderációs zászlót festenek autójukra

Pár napja a hivatalos Forza Support Twitter-oldalon jelentette be a Microsoft, illetve a Turn 10, hogy mostantól fogva bannolják azokat, akik konföderációs zászlóval díszítik kocsijuk a Forza Horizon és Forza Motorsport játékokban – írja a gamestar.hu.

A szigorítás egyébként minden olyan jelképre vonatkozik, ami szerintük alkalmas lehet a “gyűlöletkeltésre”. Ezt a lépést azért érezték szükségesnek, ugyanis a Forza névre hallgató autóversenyzős játékban a felhasználók is készíthetnek az autóknak egyedi festéseket, így aztán nem kell sokat várni arra, hogy elkészüljenek az 1969-es Dodge Charger-re a “General Lee skinek” – ez a narancssárga, tetején konföderációs zászlóval díszített kocsi a Hazárd megye lordjai (The Dukes of Hazzard) tévésorozat epikus járgánya.

Az 1979 és ’85 között futó sorozatban még mindenféle hisztériakampány és cenzúra nélkül megjelenhetett az Amerikai Konföderációs Államok lobogója, ám ez 2020-ban már nem lehetséges többé.

A Microsoft azonnal kezébe vette a cenzúra fekete szájtapaszát:

ha bárkinek meglátják a játékbéli autóján a konföderációs zászlót (vagy egyéb tiltott szimbólumot), akkor  azonnal hatállyal bannolják az illetőt.

A tiltott kategóriába esik az összes náci jelkép, valamint a felkelő Napot ábrázoló japán zászló is. A bannolás nem automatikusan történik, a skinek készítőit a spicliknek kell jelenteni.

Kijelenthetjük tehát, hogy a filmek, sorozatok és képregények leigázása után a véleménydiktatúra minden tűzerejét a játékipar ellen fordíthatja.

Elemi.hu – Gamestar.hu

További híreink

Terrorszervezetnek minősítette Oroszország a Facebookot

Magyar Jelen

Törvényjavaslattal száműzné a szivárványos zászlót a közintézményekről egy felvidéki magyar képviselő

Irányi Dániel

Betiltja a “Z szimbólumot” Németország

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben