20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A minisztérium épületén hagyta üzenetét a Mi Hazánk

– A kormány elfogadta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea javaslatát a legnagyobb közszolgáltató állami vállalatok bérfejlesztésére. Bár ez sem volt egyszerű, január óta ment már a huzavona, mire sikerült valamiben megállapodni, ez pedig egy három évre kivetített idézőjeles béremelés, ami a valóságban semmire sem lesz elég. A postánál például jövőre 4%-os emelést nyilvánítottak ki, de a MÁV-nál és a Volánnál is hasonló, mondhatni teljesen jelképes emeléseket jelentettek be – jelentette ki Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke, volt postai dolgozó.

– Ha tekintetbe vesszük, hogy a postai, a MÁV- és Volán dolgozói felháborítóan alacsony fizetésekért dolgoznak, ez sok esetben alig haladja meg a minimálbéreket, akkor jól láthatóan kirajzolódik a kép: lényegi béremelés nem történt! Pedig mint olvassuk, Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Forbes magazin szerint Magyarország legbefolyásosabb nője a közéletben, összességében pedig ő Magyarország 19. legbefolyásosabb embere – folytatta.

– Nos, úgy tűnik, ezt a befolyását a postások, vasutasok, buszsofőrök érdekében nem akarta vagy nem tudta latba helyezni, és persze azzal is tisztában vagyunk, az egész jelenség túl is mutat személyén, hiszen kormányokon átívelően az elmúlt 30 évben semmibe vették a Posta, a MÁV és a Volán dolgozóit – mutatott rá.

– Pedig ha leveleket senki nem viszi ki, a vonatok nem indulnak, a buszok nem mennek, akkor az ország nem működik. A tűzzel játszanak tehát azok, kik a szépen berendezett és klímával hűtött, télen pedig jól fűtött irodaházakban ülnek, akik nem hallják meg a dolgozók jogos követeléseit

– nyomatékosította.

– A Mi Hazánk szerint két lépcsőben kell kezelni a postások, MÁV-osok és volánosok helyzetét. Legelőször is 50%-os béremelésre van szükség, majd egy megfelelő bértáblát kell megalkotni, hogy legyen egy dolgozói életpálya modell, ahol az inflációt is figyelembe véve kiszámítható legyen, évente milyen béremelésekre lehet számítani, ne kelljen állandóan harcolni egy-két morzsáért is, ahogyan azt idén is tapasztaltuk – fejtette ki javaslatait.

További híreink

Mely országok állnak nyerésre a koronavírus ellen?

Szabó Norbert

Drogot találtak a rendőrök egy közúti ellenőrzés során Mosonmagyaróváron

Varga Lilla

Bizonytalanná vált a csíksomlyói búcsú

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben