24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

A Momentum továbbra is járni fog Macronhoz eligazításra, és büszkék is rá

Mint ismeretes, a Momentum korábbi elnöke, Fekete-Győr András saját bevallása szerint is rendszeresen járt Emannuel Macron francia elnökhöz útmutatásékért. Sőt, már 2017-ben úgy hírlett, Macronnak “nagy tervei vannak a Momentummal.”

– A dolog természetesen nem véletlen, és utal arra, hogy Macronnak nemcsak Franciaországban, hanem egész Európában nagyszabású tervei vannak. A Politico szellőztette meg néhány héttel ezelőtt (még 2017-ben a szerk.), hogy a francia elnök csak tavaly alakult, ám ennek ellenére Franciaországban elsöprő győzelmet arató pártja az egész EU-ban keresi a szövetségeseket.

A cél, hogy egy európai En Marche-t építsünk

– fogalmaztak akkor.

Sőt, már akkoriban konkrétan megmondták, hogy céljuk, hogy az “európai új hullám” magyar képviselőjeként a jövőben közösen formáljuk a régió és a kontinens jövőjét. Hogy milyenek ezek a célok és mit jelent a kontinens formálása, afelől nem sok kétségünk lehet.

Szögezzük le, a szélsőséges liberalizmus elveinek gyakorlatba való átültetése, s hogy még saját demokrata alapelveiket is mennyire semmibe veszik, ha úgy adódik, arra jó példa, ahogyan Macron néhány éve rendőrterrorral rontott rá a sárgamellényes tüntetőkre, amely még halálos áldozatot követelt.

A fentiek tükrében kíváncsiak voltunk, hogy miután Fekete-Győr András már nem elnöke a pártnak, utódja, Gelencsér András akár Orosz Annával, akár mással, továbbra is ellátogat-e Macronhoz útmutatásért, hogy leckét vegyenek “demokráciából”.

– Igen, mi büszkék vagyunk arra, amikor demokratikus értékekért kiálló ország vezetőivel tudunk tapasztalatot cserélni, és tudunk tőlük tanulni, amely tudás bennünket gyarapít

– válaszolt röviden portálunk kérdésére Orosz Annak, Újbuda momentumos alpolgármestere.

(Fotó: László Imre, Újbuda DK-s polgármestere, és Orosz Anna, a Momentum politikusa)

További híreink

Végre van hiteles munkavállalói érdekképviselet a Parlamentben

Kemény János

Nigériában elég aktív az Iszlám Állam, 30 embert mészároltak le

Kiss Albert

„Ez tényleg egy igazi sikertörténet” – villáminterjú Árgyelán Jánossal

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben