1.2 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Hírek

A munka törvénykönyvének módosítása ugyanannyira felháborító, mint a túlóratörvény

Nagy port kavart az elmúlt időszakban, hogy a kormány úgy akarja módosítani a munka törvénykönyvét, hogy az több ponton is hátrányosan érinti a dolgozókat. Erről kérdezte ma reggel a Spirit FM Aktuál c. műsorában Somos András műsorvezető Lantos Jánost, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnökét.

Lantos kijelentette, azt vélelmezi, a multik kedvéért tervezi ezeket a módosításokat bevezetni a kormány, csakúgy, mint 2018-ban a túlóratörvényt.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy a jövőben ne rendelkezhessenek egyetlen szabadnapjukról sem a munkavállalók, mint ahogy azt is, hogy az egészségügyi állapotuk miatt megváltozott munkaképességűeket végkielégítés nélkül lehessen elbocsátani.

– Ez a mostani módosítás egy cseppet sem kevésbé felháborító, mint a túlóratörvény volt

– nyomatékosította.

Szóba került Novák Előd, a párt országgyűlési képviselőjének és Fónagy Jánosnak a parlamenti csörtéje, ki a kormány részéről válaszolt Novák felvetéseire, a téma a magyar munkavállalók rossz helyzete volt. Lantos szerint Fónagy lényegében nem válaszolt a konkrét tényekre.

A teljes beszélgetés alább meghallgatható (23:21-től):

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben