28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

A nevét is megváltoztatta Sztojka Iván, Marian Cozma gyilkosa

Nevet változtatott a Marian Cozma meggyilkolása miatt 13 év börtönre ítélt Sztojka Iván. A 24.hu megtudta, hogy Sztojka a vezeték- és a keresztnevét is megváltoztatta a tavaly nyári feltételes szabadlábra helyezése óta.

Mint arról már beszámoltunk, a rendőrség nyomozást indított egy 37 éves enyingi férfi ellen, mert prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt. A rendőrségi közleményben S. I. volt feltüntetve a gyanúsított monogramjaként, de kiderült, hogy Sztojkáról van szó.

A 37 éves férfit már S. Istvánként tartóztatták le néhány nappal ezelőtt bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt.

A lap az egyik ismerősétől megtudta, hogy a gyilkos még Sztojka Iván néven szabadult a börtönből tavaly. “Új életet akart kezdeni”, ezért cserélt nevet a kiengedése után, ám az életmódja nem változott meg: mindössze nyolc hónapig bírta ki, hogy ne kövessen el újabb törvénysértést. De addig is luxus körülmények között élt.

A mostani gyanúsítás szerint Sztojka, jobban mondva “S. István” rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során számos, a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékot foglaltak le a nyomozók.

(24.hu nyomán)

További híreink

Kétszer akkora harcsát fogott egy magyar halász, mint saját maga

Szabó Norbert

Két “unokázós” nőt fogtak el a rendőrök Budapesten

Dunai Tibor

Ezeket az intézkedéseket vezették ma be

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben