4.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

A “rejtett erőforrások” bűnözésének visszaszorítása érdekében nyújtott be törvényjavaslatot a Mi Hazánk

A cigánybűnözés szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság a közmédia hasonlóan önkényes tiltása esetében – hívta fel a figyelmet Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, aki a házelnök által letiltott törvényjavaslatát ezzel az új címmel nyújtotta be ma: A “rejtett erőforrások” bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról.

A rejtett erőforrásozás fideszes találmány

Az Országgyűlés elnökének azon döntését bírálta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, amivel Kövér László letiltotta az általa benyújtott törvényjavaslatot, két héttel azután, hogy a házelnök kijelölte az indítvány megtárgyalására az illetékes bizottságot, így Novák Előd szerint külső nyomásra cselekedhetett.

A Btk. “cigánybűnözés visszaszorítása érdekében” javasolt módosítását a parlament elnöke arra hivatkozva utasította vissza, hogy “a címe sérti az Országgyűlés tekintélyét”.

Az Országgyűlés méltóságát inkább az sérti, hogy egy megválasztott képviselő lényegre törő című, és szakmailag is kidolgozott, életmentő javaslata nem kerülhet a parlament illetékes bizottsága elé – tette hozzá Novák Előd. A Mi Hazánk képviselője kifejtette: ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó.

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben