20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy

A rendőrök őrizetbe vették a bosszúálló csörögi “férfit” és “társát” (videó)

A Pest megyei nyomozók azonosították és felkutatták azt a csörögi “férfit”, aki vélt sérelmei megtorlásaként – társával – Molotov-koktélokat dobott volt élettársa anyjának házára.

A “férfi” meggyőződése, hogy az asszony tehet arról, nyolc és fél évet kellett – vallomása szerint „majdnem ártatlanul” – börtönben töltenie egy olyan bűncselekmény miatt, amit nem ő követett el. Cimborájával otthon iszogattak 2021. március 5-én este, amikor régi sérelmeik kerültek terítékre. A kiürült sörösüvegekre nézve azt találták ki, bosszúból a filmekben látott módon készített Molotov-koktélokkal megdobálják a nő házát. Három üveget benzinnel töltöttek meg, rongyokat tömtek bele és elindultak – tette közzé a police.hu.

A házhoz érve az utcáról dobálták a belobbantott palackokat, majd elszaladtak a helyszínről. Két üveg az ablakról, illetve a falról lepattanva a kertbe esve összetört, a harmadik azonban betörte az egyik ablakot és a szobába zuhant, ahol tűz keletkezett. A helyiségben a volt élettárs és kisfia aludt, az anya riadt fel a durranásra. Égett a függöny, és egy takaró, amikor felkapta gyermekét és kiszaladt a szobából, majd a család többi tagjával megfékezték a lángokat

– számol be az eseményekről a rendőrség.

A bűncselekmény következtében senki nem sérült meg.

A Pest megyei nyomozók néhány nap alatt kiderítették, személyes indíték húzódhat a háttérben. A lehetséges elkövetői kört addig szűkítették, míg eljutottak a 41 éves “férfihez”, elfogása 2021. március 23-án hajnalban a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével történt.

A 41 éves “férfi” beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, indítékául bosszút ismételgetett. Állította, nem akart megölni senkit, csak ijesztgetésnek szánta a lángoló palackokat.

A rendőrség szerint a támadásban részt vevő, 30 éves, állandó lakóhellyel nem rendelkező “társa” felkutatása érdekében a rendőrök végig járták azokat a helyeket, ahol vélelmezték tartózkodását, közben körözést adta ki ellene. Az elfogatóparancs alapján 2021. március 23-án délután a Bács-Kiskun megyei Tass település körzeti megbízottja állította elő, miután igazoltatása közben ellenőrizte adatait. Kihallgatásán nem tett vallomást és kérdésekre sem válaszolt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két őrizetbe vett “férfi” ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán – Videók: police.hu)

További híreink

Fia buliján erőszakolt meg egy tizenhat éves lányt a komáromi férfi

Irányi Dániel

Két férfi, több mobiltelefon, két lopás Miskolcon. A rendőrség keresi őket – fotók

Varga Lilla

A BLM fanatikusai boldogok amiért lelőttek egy 24 éves édesanyát

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben