25.3 C
Budapest
2021. július 24., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“A romákkal szembeni előítéletesség és ellenszenv a társadalmunkat tette szegényebbé”

“A romákkal szembeni előítéletesség és ellenszenv a társadalmunkat tette szegényebbé. A Momentumnál mi abba hiszünk, hogy a cigányság a magyar nemzet szerves része, aminek a kultúrája és történelme mindaz, amire mi is büszkék lehetünk” – állítja legújabb kampányvideójában Donáth Anna, a párt EP-képviselője.

Donáth szerint az “idegengyűlölet és a cigányellenesség a mindennapunk elvitathatatlan része, ami generációkra visszaveti a megoldások keresését”.

A párt feltett szándéka “támogató kedvezményeket nyújtani” azoknak a munkáltatóknak, akik inkább cigányokat alkalmaznak, valamint a közszféra területén is növelni kívánják a cigány munkavállalók számát. (Amerikai mintára, faji alapon – a szerk.)

Donáth úgy látja, ma Magyarországon nincs megfelelő lehetőség a “diszkrimináció elleni fellépésnek”, ezért visszadnák az önállóságot az Egyenlő Bánásmód Hatóságának és visszaállítanák a kisebbségi ombudsman intézményét.

Hangsúlyt kell fektetni arra is a Momentum szerint, hogy a magyar gyerekek az iskolákban megismerkedjenek a cigányság “történelmünkben betöltött szerepével” és személyiségeivel.

Támogatjuk azt, hogy több cigány hősről, közéleti szereplőről nevezzenek el köztereket és alkossanak róluk köztéri szobrokat is

– hangzik el a videóban.

Hornyák Evelin, kazincbarcikai momentumos szerint “a tiszta, élhető lakókörnyezet mindannyiunk joga és elvárása a regnáló kormányzattól”. Ezzel csak egyetérteni lehet, így felmerül a kérdés, vajon mit tesz a Momentum a mélyigénytelenek és antiszociális elemek ellen, akik országszerte keserítik a becsületes magyarok életét? 

De ha a valóság, és a magyarok problémája is érdekli a Momentumot, ajánljuk figyelmükbe a Győrhöz közeli téti Ürgehegyet, ahol a helyiek félelemben és terrorban élnek, mióta bizonyos csoportokat odaköltöztettek. Értük mikor emelik fel a szavukat?


Fotó: Facebook

További híreink

Pénzbehajtás és hatósági vegzálás helyett életszerű mérlegelést vár a Mi Hazánk a védelmi intézkedések kapcsán

Varga Lilla

BLM: A “bűntudatpolitika” újabb frontja

Irányi Dániel

Megállapodott a kormány és Slomó, elismert egyház lesz az EMIH

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben