22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

A San Francisco-i rendőrség többé nem hozza nyilvánosságra a bűnözők fényképeit

A rendőrségi nyilvántartási fotók elősegíthetik a rasszizmus növekedését, ezért azokat többé nem hozzák nyilvánosságra. Így harcolnak a hatóságok a “kirekesztés és előítéletek” ellen.

A San Francisco-i rendőrség megtiltja a letartóztatott személyek fotóinak publikálását kivéve, ha az elkövető veszélyt jelent a közösségre – mondta a rendőrség szóvivője anélkül, hogy részletezte volna, mit értenek egészen pontosan “veszély” alatt.

San Francisco rendőri biztosa, John Hamasaki szerint azért volt szükség erre a lépésre, mert a “feketék és barnák hátrányos helyzetű csoportok”, akiknek a fotói többször kerülnek nyilvánosságra, ami esetleg arra utalhat, hogy ők a számarányuknál jóval magasabb aranyban követnek el bűncselekményeket.

E mellett a szóvivő rámutatott, számos újság már régóta amúgy sem közli a körözött bűnözők fotóit, mivel a feketék és latinók túlzott felülreprezentáltsága miatt attól tartanak, azok növelnék az “előítéleteket és rasszizmust”.

További híreink

Valakit nagyon zavart a magyar nyelvű molinó Erdély multikulti fővárosában

Szabó Norbert

Az EU leszerepelt! A nemzetállamok önállóan cselekedtek

Dunai Tibor

Visszatérhet a kötelező maszkviselés

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen