34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

A település, ahol egy pedofil teljes értékű tagja lehet a társadalomnak – megdöbbentő riport Tápióságról

Sz. Sándor hat kislányt zaklatott szexuálisan a Pest megyei Tápióságon. A településen ennek ellenére nem a pedofil férfit hurcolták meg, hanem az érintett családokat. Míg a vádlott elvileg házi őrizetben, gyakorlatilag annak szabályaira fittyet hányva várja az ítéletet, a gyermekek mindegyike lelki roncs lett, több család el is hagyta a települést, hátha ezzel a lányaikkal történt tragédiát is könnyebb lesz egyszer eltemetni. A pedofil férfi tetteit taglaló írásunkat csak erős idegzetű, kizárólag 18 év feletti olvasóknak ajánljuk.

Legkorábban október elején kerülhet pont annak a pedofil ügynek a végére, amelyre még 2017 nyarán derült fény a Pest megyei Tápióságon. A szexuális zaklatás áldozatait többször is – látszólag indokolatlanul – igazságügyi orvosszakértői vizsgálat alá vetették az elmúlt években, az érintett szülőket a településen meghurcolták, az elkövető pedofil Sz. Sándor mindeközben házi őrizetben várja az ítéletet. A közelgő tárgyalás előtt portálunk a településen próbált utánajárni annak, mennyire borzolta fel a kedélyeket a hat kislány sérelmére elkövetett pedofil molesztálás, és igyekeztünk azt is megtudni, hogy vannak a szülők, akik közvetett elszenvedői a tragédiának.

Az ügyben érintett családok azonban nem kívántak megszólalni, mondván, a sebeket újra és újra feltépni túl fájdalmas számukra, ezen túlmenően pedig már szinte ők maguk is félnek az elkövető Sz. Sándor bosszújától. Volt azonban egy személy, aki az egyik család bizalmasaként vállalta, hogy elmeséli, mi is történt 2017 nyara óta, azaz, mióta fény derült arra, hogy van egy férfi Tápióságon, aki kislányokat zaklat szexuálisan. Az alábbiakban az általa elmondottakat közöljük.

 

„Még időben kiderült”

Három évvel ezelőtt egy kislány meglátogatta a rokonokat Tápióságon. Az édesanya férje öccséhez vitte a gyereket egy hétvégére. Az utcában lakó lányokkal játszott, mikor a görkorcsolyája tönkrement. A helyi gyerekek mondták, vigye be a Sanyi bácsihoz, ő biztosan meg tudja javítani. A kislány így is tett, a többiek kint maradtak. „Pótpapa” – ahogy a gyerekek hívták az öreget – elkezdte bütykölni a görkorit, közben pedig a szexről kezdett beszélni a 9 éves kislánynak. Amikor a gyerek, érezve, hogy valami nincs rendjén, ki akart menni a házból, Sz. Sándor belenyúlt a bugyijába. A kislány,  igencsak megszeppenve ösztönösen rákiabált: „Hagyjál már, te vén buzi!” A férfi, meglepődve a határozott fellépésen, azt mondta a lánynak, akkor takarodj innen, és elengedte.

A kislány így megmenekült. Az utcán elmondta a többieknek, mi történt, mire azt a választ kapta: velük is ezt szokta csinálni, már többször is volt olyan. Minderre akkor derült fény, amikor a gyermek este édesanyjával beszélt telefonon. Mindent elmondott.

Az első sokkot rendőrségi feljelentés követte. Hamar kiderült, minimum hat kislány lett szexuális erőszak áldozata, a legfiatalabb 7 éves lehetett. Az érintett családok egyike közvetlen szomszédja Sz. Sándornak, míg egy másik család szemben lakott a férfival. Ott egyébként a vádlott rendszeresen vigyázott a gyerekekre, mivel az édesanya párjának volt apósa Sz. Sándor, talán ezért is hívták pótpapának. 

A feljelentéskor kiérkező rendőrök egyike azt mondta a szülőknek, történhetett volna sokkal több minden is, ha ez nem derül ki akkor, később meg is erőszakolta volna őket, mert a gyerekek nem mertek beszélni erről, féltek. Így „menekültek meg” a lányok.

További „szerencse” a tragédiában, hogy nem egy lányról van szó, neki esélye sem lett volna bizonyítani az igazát. Mindennek már három éve. 

A gyermekek lelkének utóélete

A rendőrségi feljelentés után két pokoli hét telt el, mire a pedofil férfit végre elvitték. A szülők szinte naponta érdeklődtek a rendőrségen, meddig kell még a szomszédjukban tudniuk gyermekeik szexuális zaklatóját. Egyik szerda reggel aztán megjelentek, és elvitték, két héttel a feljelentés után. Lehet, csak azért, mert valaki jelezte, Sz. Sándor el akar utazni.

Mikor a sajtó ingerküszöbét átlépte a tápiósági pedofília híre, és egyre több lap hasábjain jelentek meg az erről szóló hírek, a szülők letették az újságokat a gyerekeik elé, és rögzítették reakcióikat. Az egyik gyermek tagadta a történteket, azt mondta hozzá nem nyúlt. Erre másik kettő ráförmedt, hogy miért hazudik. Gyorsan kiderült, mind meg voltak félemlítve, a lány pedig azért nem merte elmondani az igazat, mert Sanyi bácsi megfenyegette, ha valaha is színt vall, megveri. Ez tudatosult a gyerekben. Ezért nem beszéltek korábban mindarról, amit át kellett élniük. A lányok lelke válságba került. Az egyik a mai napig magát okolja a történtekért, úgy érzi, ami történt, az ő hibája. Pedig ő volt az, aki fényt derített mindenre. 

Egy másik kislány azóta eltolja magától a fiúkat, saját bevallása szerint nem is tudja, melyik nemhez vonzódik, de leginkább mindkettőhöz, azaz biszexuális.

A pszichológusi szakvélemény szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy mindez a molesztálások eredménye. 

Az áldozatok egyike, aki közvetlenül a pedofil férfi szomszédságában lakott, nem bírt otthon maradni, Pestre költözött rokonaihoz. Sz. Sándor ez utóbbira a tárgyalóteremben azt mondta: minden nap látja a gyereket, aki ha valóban félne tőle, ki se merne menni a házból.

Az egyik kislánynál viselkedési problémák lettek az iskolában. Noha korábban nem volt verekedős típus, a történtek után a szülők hetente jártak be az intézménybe, mert probléma adódott a gyerekkel. Ami nem is csoda, hiszen az iskolatársak kegyetlenül is bántak vele, emiatt gyakran sírva ment haza.

A fiúk piszkálták, olyanokat kérdeztek tőle, hogy megdugták-e már? Volt aki utánakiabált, hogy szégyellje magát, amiért őt megerőszakolták. Mindez természetesen fokozta a lány szégyenérzetét.

A gyerekek voltak a legrosszabbak.  A történek után több család elköltözött, vagy másik iskolába íratta gyermekét. Egy másik gyereket már másik iskolába járatják. Egyikük el akar költözni, míg párja azt mondja, ő nem fog megfutamodni. Volt ahol a szülők házassága áldozatává vált a gyermek ellen elkövetett bűncselekménynek. 

Az egyik édesanya szinte belerokkant a történtekbe. Annyira megviselte mindaz, ami a lányával történt, hogy pánikbeteg lett. Egy hónapig annyira maga alatt volt, hogy ki sem bírt szinte kelni az ágyból, semmi nem érdekelte. Nem tudott elmenni vásárolni, de még a lakásban sem volt képes semmit tenni. Pszichiátria gyanús eset volt. Csak azután, hogy elköltöztek, kezdett kilábalni ebből. Pánikbetegsége miatt tárgyalásokat kellett áttenni Nagykátára, mert Pestre nem volt képes elmenni. A vádlott minderre cinikusan annyit mondott egy alkalommal: ő is pánikbeteg, és arra hivatkozott, neki a börtönben mennyi mindent kellett átélni. 

Pszichológusi segítséget egyébként egy gyermek sem kapott.

A szülők maguk jártak utána annak, mi lenne a megfelelő segítség gyermekeik számára úgy, hogy maguk sem tudták, hogyan kezeljék a tragédiát, miként nyújthatnak támaszt lányaiknak. 

 Tárgyalások és házi őrizet

Az első igazságügyi szakértői jelentés megállapította, a gyerekek igazat mondanak, viselkedésük megegyezett, miként az általuk elmondottak is. A szakértői véleményt a szülők a mai napig nem ismerhették meg, így arra sem derült fény mindeddig, valójában mi minden történhetett velük Sz. Sándor házában. Két évvel az első vizsgálat után a bíró újabb szakértői jelentést rendelt el, noha korábban azt ígérték a szülőknek, többet nem kell beszélni a gyermekeiknek a megaláztatásokról. A bírói indoklás szerint nem biztos, hogy egy újabb vizsgálat ugyanazt az eredményt hozná, mint az első. A szülők ennek az eredményét sem nézhették meg, annyit tudnak, a második vizsgálat a vádlottnak adott igazat, aki mindvégig tagadta a molesztálást.

A tárgyalásokon egyébként számos meghökkentő dolog derült ki.

A bíróságon megjelent egy nő, aki arról beszélt, ő Sz. Sándor korábbi élettársának a lánya, akit a vádlott megerőszakolt, sőt teherbe is ejtette. A lány azt is elmondta, hogy a mai napig fél Sz. Sándortól.

A legutóbbi tárgyaláson pedig felolvastak egy tanúvallomást, melyben a vádlott jó barátja azt mondta, nem tudja, Sándor milyen ember, de azt tudja, hogy meztelen gyerekképeket mutogatott a telefonján neki. 

A legmegdöbbentőbb azonban az a beismerő vallomás, mely valamilyen oknál fogva nem került be a tárgyalási jegyzőkönyvbe. Pedig az egyik anyuka jelenlétében mondta el, mi mindent tett a lányokkal. Utólag a bíró azt mondta, nem hallotta, hogy ez elhangzott volna, a vallomásnak pedig nyoma sincs. De a tárgyalások egyikén az is elhangzott a vádlott szájából, „A kislány csak azért ment át hozzá, hogy ő újra megtegye”. A beismerő vallomásnak is felérő mondat semmit nem jelentett a bíróságon.

Tavaly november végén Sz. Sándor előzetes letartóztatását a bíró megszüntette, a pedofíliával vádolt férfi hazamehetett.

Az engedékeny bírói döntés mögött az is állhat, hogy Sz. Sándor rokonai közt igen sok a rendőr, testvére alezredesi rangban volt, egy másik hozzátartozó Nagykátán teljesít szolgálatot. A vádlott tavaly november óta heti rendszerességgel elhagyhatja a házát, éli világát, csatangol, látszólag senkit nem érdekel mit tett a hat kislánnyal.

A szülők egy ideig maguk ellenőrizték, betartja-e a házi őrizet szabályait a vádlott. Fényképekkel próbálták bizonyítani a kihágásokat, melyeket hiába adtak át a nagykátai rendőrségnek, senki nem foglalkozott velük érdemben. Sz. Sándor emellett arra is rendszeresen fittyet hányt, hogy a lábán lévő elektromos bilincset feltöltse, így a rendőrségen többször „nyoma veszett” a vádlottnak.

Amikor a pedofil a börtönből jelenti fel áldozatait

Miután a vádlott szabadlábra helyezéséről szóló, portálunkhoz eljuttatott végzést nyilvánosságra hoztuk, Sz. Sándor feljelentetést tett az Elemi.hu, valami az érintett szülők ellen személyes adatainak kiadása miatt. Mindezt utólag a vádlott is elismerte a bíróságon, nehezményezve, hogy feljelentésének nem lett eredménye.

Két évvel ezelőtt már született egy feljelentés a szülők ellen, amit egy olyan férfi tett, aki együtt ült Sz. Sándorral a börtönben. A feljelentésben azt hazudták a gyermekek veszélynek vannak kitéve a családjukban, éheztetik őket, az utcán koldulnak, ezért arra kérték a gyámhatóságot, vegye el őket szüleiktől. Rejtélyes módon a feljelentésben a gyerekek adatai egytől egyig szerepeltek.

Az is elképesztő, hogy mióta a vádlott kijött a börtönből, az egyik édesanyát megkereste egy Kis Béla nevű férfi a Facebookon. A lányáról faggatta, és többek közt az iránt érdeklődött, mikor lehet a kislányt kinyalni. A szülő szeretett volna feljelentést tenni, de a rendőrségen azt mondták neki, felesleges, mert semmi nem fog történni. Sz. Sándor egyébként már harmadik kirendelt védőügyvédjét fogyasztja, egyiküket ugyancsak feljelentette, mondván, az összejátszott az egyik nyomozóval. 

A hátszél felülírja az erkölcsöt

A gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolt Sz. Sándort sokan védhetik, piszkos ügyeit feltehetően nem először próbálja a rendőrökkel teli rokonság elsikálni. Erre utalt több olyan helybeli, akik régóta ismerik a férfit és családját.

Volt felesége például arról beszélt a faluban, nem csodálkozik a történteken, korábban is voltak a Sanyinak ilyen dolgai.

A vádlott veje egyenesen azt mondta az egyik édesanyának, akivel akkoriban együtt élt, sajnálja, hogy nem ő tette azt, amit Sz. Sándor tett a lányával. Mások arról beszélnek, már az apja is ezt csinálta, így mindenki tudta milyen család ez, és ezért az a hibás, aki ezt nem tudta.

Ezzel a helyiek tulajdonképpen ítéletet mondtak az áldozatok családjai felett,

a szülőket hibáztatják, miért bízták a lányaikat egy „köztudottan” pedofil férfira? A történtek után az anyákat meghurcolták, mondván, rossz szülők.

Ahelyett, hogy a társadalom kivetett volna magából egy ilyen embert, a helyiek erkölcsi mércéje, morális szintje alapján a pedofil teljes értékű tagja lehet a társadalomnak, míg a szülők évek óta nyögik, ami gyermekeikkel történt, és abban sem lehetnek biztosak, hogy a bíróság tettének súlyához mérten elrettentő ítéletet fog hozni. 

.

További híreink

Támadást indított a klasszikus mesék ellen a Labrisz Leszbikus Egyesület

Irányi Dániel

A Continental Makóra helyezi át váci gyárából a hűtő-fűtő rendszerek üzletágat

Dunai Tibor

287-en próbálkoztak a hétvégén illegális határátlépéssel

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben