17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek Külföld Szórakozás

A Trópusi vihart törölték a Netflixről

Ben Stiller 2008-as vígjátéka eltűnt a Netflixről, de nem biztos, hogy a George Floyd halálát követő kulturális tisztogatásnak áldozatul esett.

Ez az a film, amiben Robert Downey Jr. feketére maszkírozva játszik, ami beleeshet a blackface kategóriába, azaz sérti a feketék érzékenységét, és azt az időszakot idézi, amikor fehérek játszották a feketék szerepeit is.

„A blackface (fekete arc) kifejezés a 19. századi Amerikából ered, amikor fehér előadóművészek maszkírozták magukat feketére, hogy aztán kifigurázzák a feketéket, ami a fehér közönségüknek lehet, hogy viccesnek tűnt, de a feketék számára nyilvánvalóan megalázó és sértő volt”

Emiatt jártak hasonlóan a Little Britain (Angolkák) és a Mighty Boosh c. brit sorozatok is. Ugyanennek a hullámnak a keretében tett a UKTV nevű streamingszolgáltató elérhetetlenné ideiglenesen egy Waczak szálló-epizódot, ami azóta visszakerült egy magyarázattal ellátva, és ez lesz a sorsa az Elfújta a szélnek is, de utóbbi kettőnél nem a blackface volt.

Forrás: 24.hu

További híreink

Feloszlatták a nigériai rendőrség rablás elleni osztagát, mert túl sokat bűnöztek

Faragó Dániel

Kihaltnak hitt óriásteknőst azonosítottak a Galapagos-szigeteken

Irányi Dániel

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében diónyi jég pusztított

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen