4.3 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A Twitter szűrni fogja az oltásokkal kapcsolatos információkat

A Twitter hétfőn közölte, hogy elkezdte figyelni az oltással kapcsolatos téves információk megjelenését a közösségi portálon, és a tweetek címkézésével, illetve büntetési rendszer alkalmazásával szűri ki a szabálysértőket és a “visszaeső” felhasználókat – írja az MTI.

A közösségi felületet működtető vállalat figyelmeztető címkékkel látja el az olyan bejegyzéseket, amelyek szerintük félrevezető információkat tartalmaznak a koronavírus elleni vakcinákról. A Twitter szabályait ismétlődően megsértő felhasználókkal szemben meghatározott (és Kínában már bejáratott) pontrendszert fognak alkalmazni. Például egy szabálysértés miatt törölt bejegyzésért két büntetőpont jár, egy figyelmeztető címkével ellátott posztért pedig egy.

Két vagy három büntetőpontért tizenkét órára felfüggeszthetik a felhasználó fiókját, négyért egy hétre, ötért pedig végleges eltávolítással sújthatják.

A címkézést eleinte a Twitter alkalmazottai fogják végezni “kézileg”, a posztok figyelésével, de a vállalat azt tervezi, hogy automatikus rendszert is kidolgoz a szabálysértő posztok kiszűrésére. A figyelmeztető címkékkel ellátott tweetekhez csatolhatnak egy linket is, amely a felhasználót az igazságügyi hatóságok ezzel kapcsolatos hivatalos információihoz vezeti.

 

További híreink

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgépen Ausztráliában, mindenki meghalt

Dunai Tibor

292 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

Kemény János

Több, mint 300 tüntetőt jelentett fel rendőrség

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben