2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek Tudomány

A vírus újabb mutánsát azonosították Magyarországon

A TritonLife-csoport laboratóriumában egy olyan koronavírus-variánst (C.36.3) mutattak ki, amely egyszerre tartalmaz az alfa- és a delta-variánsra jellemző egy-egy tüskefehérje-mutációt, és amelynek jelenlétét eddig nem regisztrálták Magyarországon.

A kutatók, Tátrai Kitti és Benedek András véletlenül akadtak rá az új mutáns vírusra, miközben egy új metodikán dolgoztak, amellyel hatékonyabban ki lehetne mutatni az egyes variánsokat- írja az index.

Az említett variánst először Thaiföldön azonosították Egyiptomból érkezett turistáktól vett mintákban. Július 24-ig bezárólag összesen 1403 esetben találták nyomát ennek a variánsnak világszerte, de elképzelhető, hogy ennél jóval elterjedtebb, mivel a különféle variánsokat sok országban nem tudják kimutatni.

Az új “találmány” már a WHO variánsokat számon tartó listájára is felkerült.

“Ahhoz, hogy megmondjuk, Magyarországon mennyire terjedt el ez a variáns, kellene egy reprezentatív felmérés a pozitív esetekből. Rutinszerűen viszont nem szűrnek variánsokra a laborokban, ezt külön igényelheti a páciens, de a legtöbben megelégednek azzal az információval, hogy pozitív vagy negatív-e a minta”

– mondta Tátrai Kitti.

(index-Magyar Jelen)

További híreink

Visszatérhetnek a nézők a stadionokba

Dunai Tibor

Mabisz: a júniusi viharkárok utáni kifizetés elérheti az ötmilliárd forintot

Irányi Dániel

Magyar kutató életmentő terápiája a koronavírus ellen

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben