5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

“Abban kell egymást segítenünk, hogy ez a hálózat létrejöjjön” – Toroczkai László a Magyarországi önellátó közösségek nagygyűlésén

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a hétvégén a Magyarországi önellátó közösségek nagygyűlés nevű pártfüggetlen rendezvényt. A helyszín az osztrák határhoz közeli Novákfalva volt. Az önellátás köré szerveződött két napos rendezvényen több ezren voltak.

A rendezvényen részt vett Toroczkai László is, aki az ásotthalmi tanyavilágból érkezve osztotta meg tapasztalatait.

Toroczkai László a Magyarországi önellátó közösségek nagygyűlésén 2022. szeptember 25-én. fotó: Boór Tamás

A Mi Hazánk elnöke kifejtette, hogy a várostól eltávolodás, az önellátás fontossága manapság már gyakorlatilag nem választás, hanem kényszer.

A fiatal felnőtteknél a daganatos megbetegedések száma ugrásszerűen megnőtt az utóbbi időszakban: Korlátozták a gazdaságot, a vállalkozásokat, az életünket a Covidra hivatkozva. Arról pedig a mainstream média nem beszél, hogy ezen korlátozások hatására mennyire megugrott a rákos megbetegedések és halálozások száma.

1945-höz képest is többen haltak meg az utóbbi időszakban.

Senki nem foglalkozik ezzel, pedig a politikának kellene. Mi miatt lehet ez: a Covid; az oltások; az elektroszmog? Gyakorlatilag emberkísérlet folyik és mindenkinek választania kell: a laborvírust választja vagy az oltást. Senki nem tudja, hogy például mivel etetnek bennünket? Milyen mesterséges szereket kapunk az élelmiszerüzletekben?

A pártelnök, ha tehetné, teljesen kivonulna a modern civilizációból

A polgármestereknek az a feladata, hogy a településüket tegyék minél inkább önellátóvá. Meg kell találni azokat a magyarokat, akik vállalják, hogy kivonulnak kicsit a civilizációból például azzal, hogy egy belvárosi lakásból inkább tanyára költöznek. Az erre való ösztönzésben és támogatásban van nagy szerepe a településvezetőknek.

Magyarországi önellátó közösségek nagygyűlése. fotó: Boór Tamás

A Mi Hazánk elnöke kiemelte: fontos, hogy a társadalom minden tagja találja meg a helyét, de mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy akár kecskesajttal foglalkozzon, ha azt szeretné. Ehhez pedig az állami szerepvállalás is elengedhetetlen: felvevő piacot biztosítani a helyi termelők számára annak érdekében, hogy minél többen követhessék ezt az életformát, mert területünk bőven van hozzá.

Létbiztonság és közbiztonság

Kell hozzá létbiztonság, hogy értékesíteni tudja az előállított termékeket, emellett pedig közbiztonság is, mert egy tanyán élni nem mindig életbiztosítás. Ez a két legfőbb feladata lenne az államnak, amelyhez csupán akarat kell.

A pártelnök hangsúlyozta: aggódik a világért és az emberiségért, mert nem csak hazánkban fenyeget a pusztulás, hanem világszinten is. Tehát a feladatunk az, hogy megoldást találjunk, mert nincs már idő.

Abban kell egymást segítenünk, hogy ez a hálózat létrejöjjön.

A legnagyobb veszély az algoritmus

Toroczkai kifejtette: van egy korlát, ami után már több ember nem lesz bevonható, és a kialakult egységet állandóan bomlasztani fogja az “algoritmus” – például a közösségi média: a pénzközpontúságot, az önzést a végtelenségig táplálja a közösségi média és a legnagyobb fenyegetettségnek a gyermekeink vannak kitéve. Erre jelenthetnek megoldást a gyermekmozgalmak honismerettel, gazdálkodási alaptudással. Tanítsuk meg nekik a föld szeretetét, hogy hogyan kell tanyán élni!

Az önszerveződő civil körök a közösségi médián keresztül szervezik magukat, amivel nincs is gond, ameddig ezt kézben lehet tartani, bomlasztás nélkül.

 

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben