29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Ahogy kiszabadul a börtönből, tovább folytatja a bűncselekményeket a gyanúsított

A hasonló cselekményekért már többször büntetett gyanúsított életvitelszerűen látszik elkövetni azokat a sorozat lopásokat, melyek miatt ellene és társa ellen az Érdi Rendőrkapitányság kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. A Budakörnyéki Járásbíróság 2021. április 9-én megtartott ülésén elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsított és társa 2020.10.31. és 2021.03.28 közötti időben 3 törökbálinti ingatlanba hatolt be és vitte el az ott található szerszámokat, kerti gépeket, illetve egyéb értékeket – írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

Mint írják, a gyanúsított biztos megélhetést jelentő, állandó bejelentett munkával, jövedelemmel nem rendelkezik, és korábbi elítélései és a vele szemben a folyamatban lévő büntetőeljárások sem bírtak kellő visszatartó erővel ahhoz, hogy rövid időn belül ismét sorozat jellegű bűncselekményeket kövessen el, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Állandó lakóhellyel nem rendelkezik, változó jelleggel különböző ismerősöknél húzza meg magát, a hatóságok számára nem elérhető, ezért megalapozottan feltehető az is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, az ellene folyamatban lévő számos büntetőeljárás alól magát kivonni igyekezne, illetve a megkezdett cselekményeket folytatná

– hangsúlyozzák.

Mindezekre tekintettel a gyanúsított cselekményeinek bizonyítottsága esetén vele szemben hosszabb tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés halmazati büntetésként történő kiszabására kerülhet sor. Mindezért vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt – fogalmaznak.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottat távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta és az ügyészi indítvány szerint elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2021. május 9. napjáig.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges és végrehajtható.

(Kép: illusztráció/pixabay)

További híreink

Leszúrta testvérét egy férfi Oroszlányban

Dunai Tibor

Kövekkel dobálták meg a rendőröket Röszkénél

Irányi Dániel

Emberölés Debrecenben

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen