15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

„Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan!”

„Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan!” – tartja az idézet, s pláne igaz ez, ha magyar vezetőről, politikusról van szó. A hazai közélet ugyanis dúskál az alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb, a szolgalelkűnél szolgalelkűbb helytartókban. Elég csupán a közelmúlt eseményeiből csemegéznünk, s egy nemrég megjelent cikkre gondolnunk, ahol a balliberális ellenzék egyik vezéralakjának, Karácsony Gergelynek a társelnökét, Szabó Tímeát vették górcső alá, s próbálták megfejteni mesebeli karrierjének titkát, amely egyesek szerint túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, s „Kabul Rózsájának” előmenetele inkább idegen érdekeken alapul, mintsem a tehetségen – emlékeztet Dócs Dávid.

S ha már idegen érdekekről és kémkedésről van szó, nem mehetünk el szó nélkül a nagy port vert Pegasus botrány mellett sem – mely a feltételezések szerint a kormány által használt izraeli kémprogram – amellyel ellenzéki politikusokat, ügyvédeket, újságírókat figyeltek meg, vagy hallgattak le, s a napokban tárgyal róla zárt ajtók mögött a Nemzetbiztonsági Bizottság is, feltéve ha az ülés megtartásához szükséges kormánypárti többség is megjelenik az ülésen.

A baloldali ellenzék képviselőinek destabilizációs törekvéseit és a kormányhoz köthető megfigyelési botrányt csak tetézi, hogy az Európai Parlamentben a balliberálisok és a Fidesz együtt szavazták meg azt a rendeletjavaslatot, mely Chatcontrol néven híresült el, s az unió állampolgárainak totális megfigyelését teszi lehetővé, megszüntetve ezzel a teljes privát szférát.

Ezek az igencsak árulkodó tettek mind oda vezethetőek vissza, hogy valójában mindkét nagy politikai tömb egy tőről fakad, és eszük ágában sincs egymást elszámoltatni, vagy a titkosításokat feloldani, sőt a kötelező színház mellett nagyon is egy húron pendülnek, s falaznak egymásnak. Ezért lehetséges az is, hogy szereplőik hosszú generációkon át rontották a levegő mellett a hazai közélet összetételét is. Ezzel szemben a Mi Hazánk végképp szakítana ezzel az ország számára káros folyamattal, aminek az alapja a titkosítások feloldása és az elszámoltatás. Ahogy eltörölnénk a mentelmi jogot, vagy dupla büntetési tételt szabnánk ki a politikusbűnözőkre, úgy a hazájukat, a népüket elárulókra száműzetést és teljes jogfosztást mérnénk, hogy ne mérgezhessék tovább a magyar közéletet, hiszen „Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan”!

-zárja közleményét Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Elkobozták az összes keresztény tulajdonú ingatlant a szíriai Idlebben

Kiss Albert

Ócska trükkökkel próbálják meg átverni a munkanélkülieket

Dunai Tibor

Az egyik fertőzött iráni diák nem tartotta be az óvintézkedéseket

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen