13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

“Albérletet” keresett a nő, így kifosztotta idős áldozatát Alattyánon

A házi betegápolók még időben érkeztek, riasztották a rendőrséget. A nő azonban meg akart szökni, mondván csak albérletet keresett. 

Ismeretlen személy bejutott egy alattyáni családi házba 2020. október 27-én 8 óra 45 perc körül, és az ágyban alvó, idős tulajdonost felébresztette, majd a pénze hollétéről kérdezte. A szépkorú álmából felkelve azt hitte a gondozója kérdezi, ezért elmondta hol az övtáskája.

A jogsértő a táskából készpénzt vett ki, majd kutatást végzett a szobában. Időközben – a napi segítségnyújtásra – házi betegápolók érkeztek a gondozotthoz, akik az ablakon keresztül észlelték az elkövető tevékenységét, majd kérdőre vonták az ismeretlent az ott tartózkodásával kapcsolatban.

A nő a pénzt hátrahagyva próbált meg távozni a helyszínről, azonban a gondozók addigra bejelentést tettek a rendőrség tevékenység-irányítási központjába, és a járőrök kiérkezéséig visszatartották az 59 éves budapesti lakost – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Az egyenruhások a helyszínen elfogták, és a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható asszonyt, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint albérletet keresett, ezért ment be a házba. A gyanúsított elmondta továbbá, hogy sosem járt még Alattyánon, de unatkozott Budapesten, ezért kocsikázott, így jutott el a kistelepülésre.

A nyomozók a gyanúsított őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek a letartóztatása indítványozására.

(Fotók: police.hu)

 

 

További híreink

“Mikor lesz Magyarországon valódi igazságszolgáltatás?” – nyílt levél az igazságügyi miniszterhez

Faragó Dániel

Majdnem halálra verte a svéd lányt bevándorló barátja

Szabó Norbert

Újabb vádemelés a DK-s politikussal szemben

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben