19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Állami támogatással jelent meg egy másik “érzékenyítő” mesekönyv is

Újabb homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, aki szerint  különösen felháborító, hogy a kötet – a “Vagánybagoly és a harmadik Á” című, “avagy mindenki lehet más” alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg. Hangsúlyozta, a kötet szerzője, Bán Zsófia ráadásul beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti “gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a “beverem a pofáját” kifejezést használja.


– A “Meseország mindenkié” című, ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmemet erre a “propaganda-mesekönyvre” – jelezte a képviselő, aki közölte,
írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért.

Dúró Dóra közölte azt is, egyetért Borbély Lénárd, csepeli polgármesterrel, Csepelen az összes önkormányzati fenntartású óvodájában és bölcsődéjében betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet.

Forrás: MTI

További híreink

Pünkösdölésre várják a kikapcsolódni vágyókat Ópusztaszeren

Varga Lilla

Újból van egy Fittipaldi a Forma-1-be

Dunai Tibor

Békét és kölcsönös törődést sürget a pápa

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen