21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt

Állatkínzás miatt felfüggesztett szabadságvesztés

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki úgy elhanyagolta a kutyáját, hogy emiatt életveszélybe került, életét csak a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A vádlottnak és férjének volt egy kutyájuk, akit 2018-tól Nyergesújfalun, a vádlott lányának élettársa által bérelt telken láncon tartottak. Mivel a vádlott férje külföldön dolgozott, így a kutya gondozása az asszony feladata volt. A vádlott az állatot nem oltatta be veszettség ellen, nem látta el chippel, 2018 nyarától 2019 január 7-ig nem biztosított számára megfelelő száraz, védett helyet, ezért a kutya bundája fagyott sárral és ürülékkel erősen szennyezett volt, a ráfagyott sártól a farkát mozdítani sem tudta. A vádlott az állat táplálásáról sem gondoskodott, a szomszédtól kapott vizet és ennivalót a kutya hetente egyszer, amikor a telken járt, mert látta, hogy az állat éhes és szomjas. 2019. január 7-én az 55-60 cm-es marmagasságú állat 20 kg súlyú volt az átlagos 28-32 kg helyett. Az állat ki volt hűlve, az életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A vádlott értesült róla, hogy a kutyáját egy állatmenhelyre vitték, de nem jelentkezett érte.

A bíróság a tárgyaláson az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 1 év 5 hó börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

További híreink

Orbán: járványhelyzetben 3 millió beoltatlan fő is kockázatot jelent

Irányi Dániel

Előállítottak egy pedofil internetes hálózatot működtető franciát

Szabó Norbert

Meseország mindenkié: a Pagony könyvkiadó is megszólalt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen