20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Amerika karjaiba lökik a szankciók Európát

Az Európai Unió és az Egyesült Államok stratégiai párbeszédet kezdett egymással Oroszország ukrajnai háborúja miatt – jelentette be az MTI.

A tárgyalássorozat első fordulója szerdán volt Washingtonban, amerikai részről a zsidó származású Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium politikai államtitkára, uniós részről pedig Enrique Mora, az Európai Unió Külügyi Szolgálatának (EEAS) politikai ügyekben illetékes főtitkárhelyettese vezette.

A tárgyalás középpontjában a felek arra irányuló stratégiai céljainak és politikájának az összehangolása állt, hogy Oroszország szüntesse be az Ukrajna elleni agresszióját – olvasható a közleményben. Elítélték a Kreml “indokolatlan, igazolhatatlan és barbár háborúját” Ukrajna ellen. Felszólították az orosz hadsereget, hogy azonnal hagyjon fel a civilek elleni támadásokkal.

Nuland és Mora üdvözölte, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió jól együttműködve tudott példátlan súlyú szankciókat és exportellenőrzési intézkedéseket bevezetni Oroszország ellen.

Tárgyaltak további lehetséges lépésekről, amelyekkel még inkább el tudnák szigetelni Oroszországot az amerikai és az európai gazdaságoktól és a nemzetközi pénzügyi rendszertől, és ezzel nagy árat tudnának fizettetni Oroszországgal agressziójáért

– közölte az amerikai külügyminisztérium.

Hangsúlyozták, hogy fontos ragaszkodni ahhoz Kína esetében is, hogy támogassa a háború azonnali leállítását, humanitárius folyosók kialakítását és a konfliktus további eszkalációjának megakadályozását. Ezután is megpróbálják elérni, hogy Kína ne kerülje meg vagy ássa alá az Oroszország elleni szankciókat, és még inkább, hogy ne nyújtson semmilyen támogatást neki az Ukrajna elleni agresszióhoz.

Kiemelt képünkön Victoria Nuland

Kapcsolódó:

Súlyos nehézségeket okoznak szankciók a német gumiabroncsgyártásnak

Az újabb szankciók súlyos hatást gyakorolnának a német gazdaságra

Ursula Von der Leyen- az Oroszország elleni szankciók Európának is fájni fognak

 

További híreink

Trianon 100: június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz

Szabó Norbert

Vidéki állapotok: alkoholt és konzerveket is lopott a betörő

Kiss Albert

Jelentősen nőtt a gyógyszerforgalom Magyarországon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben