1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt

Antiszemitizmus miatt állítottak fel külön bizottságot egy amerikai egyetemen

Az University of Illinois vezetése szerint van még mit küzdeni kell azért, hogy a campuson befogadják a zsidó hallgatókat, munkatársakat, írja a zsido.com és a magyarjelen.hu.

Egy jó tanács

A tanácsadó testület megalakulását Robert Jones egyetemi kancellár március 12-én jelentette be, ennek szükségességét pedig a diákoktól érkező tetemes mennyiségű panasszal indokolta.

Antiszemita incidensek

A tanács társelnöke Erez Cohen azt nyilatkozta: az antiszemita incidensek után a zsidó hallgatókkal, oktatókkal és munkatársakkal nem konzultáltak, csak általános reakciókat kaptak. Cohen a testület megalakulását jó lépésnek tekinti.

Öt alkalmas közös ülésben látják a megoldást

A tanács azóta már megtartotta első ülését és még legalább négyszer ül össze ebben a szemeszterben. Nem példa nélküli a kezdeményezés, a mintát a kaliforniai Berkeley hasonló szervezete adta. Készül majd egy zárójelentés is a munkáról, várhatóan májusra, azonban Erez Cohen szerint

ez nem a lezárása lesz a folyamatnak, hanem segít egy ütemterv elkészítésében a további tennivalókhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(zsido.com nyomán, foto: jpost)

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

Schiffer András: Igazságot az engedetleneknek!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben