21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Apja rabolta el a kétéves kisfiút az édesanya mellől, hónapok óta nem találják őket

Hiába ítélte neki a Fővárosi Törvényszék, Sánta Tímea hónapok óta nem ölelheti magához imádott kisfiát, mert a gyerek apja Dávidkával (2) együtt bujkál valahol. A férfi ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség, jelenleg is körözik. A rémdráma egy éve tart, az apuka egy játszótérről akkor szó nélkül elvitte Dávidot – írja a Blikk.

– Elrabolta tőlem az apja a gyerekemet! Hogy teljesen pontosan fogalmazzak: az egyik rokona elterelte a figyelmemet, közben az apuka elrabolta a kisfiamat – kezdte sírással küszködve Tímea. – Miután Erdélyből átjöttem Magyarországra, az interneten megismerkedtem Józseffel. Az elején minden szép és jó volt, de aztán rájöttem, hogy ő csak egy cselédet keres, aki kiszolgálja őt és a családját. Közben terhes lettem, de addigra már nagyon megromlott a viszonyunk, a szülésen már ott sem volt – idézte fel a kezdeteket az édesanya.

Az újszülött anyja vezetéknevét kapta meg, születése után Marosvásárhelyen éltek. A gyermek apja többször is meglátogatta a kisfiút, Dávidot. Ezeket a láthatásokat Tímea soha nem akadályozta. Nem is tehette, hiszen közös felügyeletben állapodtak meg.

– Tavaly is jött József, az anyja és a testvére is vele voltak. Rábeszéltek, hogy menjünk ki együtt a játszótérre. Ott József elvitte a kisfiamat csúszdázni, nekem meg a testvére mutogatott valamit a telefonján. Mire felnéztem, a gyerekem nem volt sehol, a kocsi viszont, amivel érkeztünk, igen. Később kiderült, hogy valakit odahívtak, aki elvitte őket az autóval, míg engem lefoglalt a testvér. Azonnal feljelentést tettem az ottani rendőrségen, a mai napig nyomoznak. Ahogy tudtam, Budapestre jöttem, és azóta is harcolok a gyerekemért – temette kezébe az arcát Tímea. A gyerek még anyatejen élt, amikor az apja elvitte.

Mikor a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy az apukának át kell adnia Tímeának a gyereket, a férfi nyom nélkül felszívódott, a rendőrség is hiába keresi.

– A rendőrök többször is kint voltak a lakhelyén, de sosem volt otthon. A világ végére is elmennék a kisfiamért, de egyszerűen nem tudom, hol keressem. Teljesen felőröl a várakozás, hogy mikor fogják el Józsefet és kapom vissza a kisfiamat – fakadt ki a tanárnő.

A legközelebbi gyerekelhelyezési tárgyalás az ügyben szeptemberben lesz Marosvásárhelyen, bár igen valószínű, hogy Tímea félelme beigazolódik, és József nem jelenik majd meg, hanem tovább bujkál Dávidkával.

(Blikk nyomán – Fotó: police.hu)

További híreink

Négyszer többen vezetnek bekábítószerezve, mint korábban

Kiss Albert

A kamerát kifigyelték, de mégis loptak egy győri áruházból

Varga Lilla

Ortodox papra lőttek Lyonban

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben