15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Arcmaszkban fosztotta ki az idős asszonyt

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt őrizetbe vétele alatt, gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 34 éves – többszörösen büntetett előéletű – kaposvári férfit, aki kifosztott egy idős asszonyt, Kaposváron.

A járványügyi helyzet miatt maszkot viselő vádlott azzal csengetett be az idős asszonyhoz Kaposvár belvárosában, hogy az önkormányzattól hozott pénzt, előtte azonban fel kellene váltani a nála lévő nagy címletű bankjegyet. A sértett a kérésnek eleget tett, így felfedte az elkövető előtt, hogy hol tárolja értékeit.

A vádlott ezután egy pohár vizet kért, ezért a sértett kiment a konyhába, így a férfi akadálytalanul el tudta venni az asszony megtakarított 93 000 forint készpénzét, majd kiszaladt a lakásból. A kaposvári nyomozók azonban a közterületi biztonsági kamerák segítségével azonosítani tudták a vádlottat, akit rövid időn belül elfogtak.

A Kaposvári Járásbírság a többszörös és különös visszaeső férfit – aki 2020 februárjában szabadult korábbi börtönbüntetéséből – az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért vele szemben 3 év és 4 hónap fegyházbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint ügyészi indítványra elrendelte a letartóztatását is.

Az ítélet nem jogerős.

További híreink

Hárommilliárdos adócsalással gyanúsítanak egy dunántúli bűnszervezetet

Varga Lilla

Baltával ölte meg az idős áldozatokat

Kiss Albert

Előzetesben marad a 13 éves fiút megerőszakoló pedofil

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen