33.3 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Az Egyesült Államok közvetlenül is részt vesz a háborúban” – állítja Oroszország

Egyre feszültebb a helyzet a két szembenálló nagyhatalom között. Oroszországnak már az sem tetszett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei fegyverekkel látják el Ukrajnát, most azonban már azzal vádolják a világ legnagyobb „demokrácia exportőrét”, hogy „közvetlenül is részt vesz a háborúban”, miután állításuk szerint az amerikai hírszerzés bizonyos információkat megosztott az ukrán erőkkel – derül ki a Guardian beszámolójából.

Vadim Szkibickij, Ukrajna katonai hírszerzésének helyettes vezetője egy brit lapnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a nagy hatótávolságú HIMARS rakéta-sorozatvetőket a „kiváló minőségű műholdképek és valós idejű információk alapján” vetették be az ukrán erők.

Az orosz fél ezt egyfajta beismerésként értékelte arra vonatkozóan, hogy az ukrán csapások előtt az ukrán és az amerikai hírszerzés tisztviselői „konzultálnak egymással és Washingtonnak tényleges vétójoga van a tervezett célpontok megsemmisítésére”.

Szkibickij az interjúban azt állította, az amerikai tisztviselők nem adtak közvetlen információkat az ukrán erőknek, az orosz védelmi minisztérium állítja, a beszélgetésből egyértelműen kiderült:

Washington közvetlenül is részt vett a konfliktusban, annak ellenére, hogy többször is azt állította, hogy a konfliktusban vállalt szerepét a fegyverellátásra korlátozta, mert nem akart közvetlen konfrontációt Moszkvával.

További híreink

Kiskorúval végzett szexuális cselekményeket egy férfi

Irányi Dániel

“Ki tudja, mi történhetett volna, ha a gyermek édesanyja nem tűnik fel az utcában”

Kemény János

“A kereszténységnek nincs helye Kínában” – egyre szélsőségesebben lép fel az állampárt a keresztényekkel szemben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben