21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Az észak-macedón-görög határon érkezőkből táplálkozik a balkáni mozgás

Az észak-macedón-görög határon érkező illegális bevándorlók tömegeiből “táplálkozik” a balkáni migrációs mozgás – mondta Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet munkatársa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A jelenség annak tudható be, hogy változott a görög tengeri határvédelem, a szigeteken óriási feszültséget okozó migránsokat elkezdték átvinni a félszigetre, és így bármikor átjuthatnak csoportok az észak-macedón-görög határon – magyarázta a kutató.

Elmondta, nincs pontos adat arra vonatkozóan, hogy hányan várakozhatnak jelenleg a Balkánon; az ENSZ január és május közötti adataiból az látszik, hogy az illegális bevándorlók nem nyújtanak be menedékkérelmet, vagyis továbbmennének.

Kitért arra is, hogy Görögországba tavalyhoz képest időarányosan kevesebb illegális bevándorló érkezett. A csökkenés a koronavírus-járvánnyal magyarázható, és azzal, hogy Görögország sokkal intenzívebben védi szárazföldi határait – fűzte hozzá Vargha Márk.

(MTI)

További híreink

Mozambiki katonák előbb összevertek, majd agyonlőttek egy nőt

Irányi Dániel

Pizzafutár miatt került 72 család karanténba Indiában

Dunai Tibor

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást Olaszországban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen