20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Az ír kórházak intenzív osztályain hamarosan nem marad szabad ágy

Írországban a kórházak intenzív osztályain pár nap múlva nem lesz szabad ágy a koronavírus-járvány terjedésének jelenlegi intenzitása alapján –  közölte Leo Varadkar ír miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón.

    “Szerte Európában már túlzsúfoltak az intenzív osztályok, és úgy tűnik, ez nálunk is bekövetkezhet, ezért meg kell tervezni, miként birkózunk majd meg a helyzettel. Tartalékot kell biztosítani  intenzív ellátást biztosító eszközökből, ventilátorokból, lélegeztető készülékekből. Példátlan erőfeszítésre van szükség”– mondta az ír miniszterelnök.  

Írországban mintegy félezer ágy van az intenzív osztályokon.

Csütörtökön tízen haltak meg a  járvány miatt, így 19-re nőtt a halálesetek száma, azaz egy nap alatt annyian hunytak el, mint a járvány kezdete óta szerdáig összesen. A bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma jelenleg másfélezer körül van.

Egy héttel korábban a  járványnak még csak 366 fertőzöttje volt a szigetországban és két halottja.

MTI

 

További híreink

Franciaország: Afgán bevándorló molesztált egy öt éves kislányt

Szabó Norbert

Összefogtak a román pártok is

Faragó Dániel

Tömeges elbocsátásokra készülnek a német vállalatok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben