4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Az iskolában támadt a 13 éves gyerekre egy büntetett előéletű “anyuka” Békéscsabán

A Békéscsabai Járási Ügyészség 3 rendbeli könnyű testi sértés vétsége és 2 rendbeli garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves büntetett előéletű békéscsabai nővel szemben, aki erőszakkal akarta megtorolni a gyermekét ért sérelmet. Társának, egy 33 éves büntetlen előéletű békéscsabai nőnek 1 rendbeli könnyű testi sértés vétsége és garázdaság vétsége miatt kell felelnie – írja az ügyészség.hu.

A 36 éves nő akkor 10 éves kislánya és a 33 éves nő 9 és 13 éves fiúgyermekei egy békéscsabai általános iskola tanulói. 2019. szeptember 19-én ebéd után az iskola udvarán a 10 éves kislány és a 9 éves kisfiú között vita alakult ki, ennek során a kislány eltépte a kisfiú pólóját. Ekkor a kisfiú védelmére kelt a 13 éves bátyja, ellökte testvérétől a kislányt, aki kiszaladt az iskola területéről és hazafutott. Pár perc múlva a szüleivel tért vissza. A 36 éves nő bement az intézmény udvarára és kergetni kezdte a 13 éves fiút, többször felé rúgott, és meg is ütötte, amelynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazott gyermek segítségére az iskola pedagógiai asszisztense sietett, hátulról megfogta a nőt, aki erre hátraütött és az asszisztensnek is 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. Végül egy férfi tanár fogta le az agresszív nőt és vezette ki őt az iskola területéről.

Miközben az iskolából kivezetett nő az iskola előtti közterületen tartózkodott, odaérkezett a fiúk édesanyja is. A két terhelt között szóváltás alakult ki, amely tettlegességig fajult. A verekedés során egymás haját húzták és egymás fejét több alkalommal is megütötték. Az egyik nő a földre is lekerült. A bántalmazás következtében mindkét terhelt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Cselekményük, kihívóan közösségellenes, személy ellen irányuló erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Békéscsabai Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében ítélje el; a büntetett előéletű 36 éves nővel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, míg a másik nőt közérdekű munka büntetésre ítélje. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

További híreink

A pedofíliával is megvádolt Joe Biden a demokraták legesélyesebb elnökjelöltje

Irányi Dániel

Ledöntötték Petőfi Sándor szobrát

Kemény János

Megemlékeztek a Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójáról

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben