17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Az oltás felvételéért fizet a “rászorulóknak” Józsefváros

Megduplázták a nyolcadik kerületben az oltásért járó díjat a rászorulóknak – írta a józsefvárosi önkormányzat közleményében. Az önkormányzat ősszel vezette be, hogy akinek 71 250 forint alatti a jövedelme, az tízezer forintot kap, ha beoltatja magát – írta meg a hvg.hu.

Olybá tűnik, ez az összeg nem motiválta kellőképpen a célcsoportot, így a balliberális városvezetés megduplázta a pénzt. Immáron húszezer forintot kap az oltás felvételéért mindenki, akinek nettó havi fizetése kevesebb, mint 99 750 forint.

A támogatásnak azonban van egy másik feltétele is: a családban minden nagykorúnak be kell oltatnia magát, kivéve akkor, ha valaki orvosilag igazoltan nem oltható.

Az eset érdekességre, hogy az is kérheti a húszezer forintot, aki korábban már tízezerért is beoltatta magát. Az egyetlen feltétel, hogy az oltás első és második adagját is fel kell venni december 31-ig. Az egydózisú vakcinák esetében értelemszerűen elég egy adag.

Nyereményjátékot csináltak a vakcina felvételből

A támogatási igényt január 15-ig lehet benyújtani, az önkormányzat ezek után pedig sorsolni is fog:

öten 150 ezer forintot nyerhetnek.

Fotó: Baranyai Attila/Hírnyolc

 

További híreink

Ötgyerekes “családapa” nyakát törte egy ablak az egyik betörése során

Irányi Dániel

Országos tisztifőorvos: fokozatosan nő a kórházban ápoltak száma

Szabó Norbert

Putyin megmosolyogta a szankciókat: Oroszország 97 milliárd dollár értékben exportált

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen