11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Az osztrák kormány kidolgozta az antiszemitizmus elleni nemzeti stratégiáját

Az osztrák kormány csütörtökön tárta a nyilvánosság elé az antiszemitizmus elleni, az ausztriai zsidó hitközséggel közösen kidolgozott nemzeti stratégiát, amelyet Werner Kogler alkancellár és Karolin Edtstadler európaügyi miniszter mutatott be újságírók előtt.

Az átfogó tervezet az oktatástól a következetes büntetőjogi eljárásokon át a társadalmi elkötelezettségig  számos területre terjed ki.

“Hangsúlyoztuk az állam felelősségét az antiszemitizmus elleni küzdelemben, függetlenül attól, hogy ez balról vagy jobbról jön, külföldről vagy itthonról táplálkozik”

– jelentette ki Edtstadler. Werner Kogler alkancellár pedig azt emelte ki, hogy a stratégia legfőbb elemeinek a társadalom minden rétegét meg kell célozniuk.

A nemzeti stratégia hat alappillére: az oktatás, a zsidó intézmények körüli megerősített biztonság, a hatékony nyomonkövetés, az erőteljesebb közvetítés az integrációs intézkedések vonatkozásában, egy olyan dokumentációs hivatal felállítása, amely az európai adatcserét is magában foglalja, továbbá a a civil társadalom bevonása. “Ez utóbbi a siker kulcsa.” – emelte ki Edtstadler.

A zsidó hitközség vezetője, Oskar Deutsch köszönetét fejezte ki a kormány elkötelezettsége miatt. “Az antiszemitizmus elleni küzdelem nem kizárólag a zsidó közösség belügye, hanem össztársadalmi feladat ” – hangsúlyozta.

(MTI – Fotó: profil.at)

További híreink

Salvini keményen odaszólt Berlinnek és Brüsszelnek

Kemény János

Csempészcigivel bukott le az MSZP etikai tanácsának elnöke

Irányi Dániel

Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, az egészségügyi hatóságok riadót fújtak

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen