27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az új benzinár egy kiadós pofont a háziorvosoknak és az otthonápolásra szorulóknak

Mint ismert, szombat délelőttől már az alapellátó orvosok nagy része sem tankolhat kedvezményesen, ugyanis valamennyien céges autót használnak.

Most lőtték lábon, szúrták tüdőn, fojtották ólomba azt a már alig-alig működő alapellátó rendszert, amely a betegek lakásán nyújtott volna bármiféle ellátást is, beleértve ebbe az otthonápolásra szoruló betegeket, azokat az időseket, és betegeket, akik nem tudnak eljutni a háziorvoshoz – értékelte a kormány újabb elkapkodott döntését Facebook bejegyzésében Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő.

A kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy csak a magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági erőgépek, traktorok, és – természetesen – a taxik kaphatják a 480 forintos garantált áron az üzemanyagot.

Az új katatörvény miatt (mely alól a taxisok megint csak mentességet kaptak) a már így is akadozó betegellátás kapott egy újabb pofont a kormánytól. Hogy teljes legyen a kép most,

a benzinár szabályozásának módosításával most az állam földbe döngöli a mentőket is.

Kunetz Zsombor szerint az otthonápolást végző szakdolgozókat a kata-szabályozással hozták nehéz helyzetbe, a háziorvosoknak és a fogorvosoknak a rezsidíjak emelkedése okoz majd fejtörést.

A szakértő úgy látja, a módosítás igazi vesztesei a betegek lesznek, mivel a háziorvosok az ársapka nélküli benzinár miatt nagyon meg fogják szűrni azokat a betegeket, akiket a lakásán látogattak meg, hiszen jelentős részük céges autót használ.

napi.hu nyomán

További híreink

Cenzúrázták a HVIM videóját

Faragó Dániel

A Mi Hazánk majálisán anyák napi ajándékkészítés is lesz

Faragó Dániel

“Elég a kétharmados hazugságokból!” – elindult a Mi Hazánk országos tüntetéssorozata

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben