15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Befejeződött az 52-es parcella felújítása a Fiumei Úti Sírkertben

2020 decemberében sor került a budapesti Fiumei Úti Sírkertben található, a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő 52-es parcella műszaki átadására. 

A felújítás részeként új térkő lerakása, illetve köztéri lámpák és ülőpadok elhelyezése fejeződött be. A betemetési rend biztosítása érdekében parkosításra, illetve fakivágásra is szükség volt (a fák pótlása az illetékes hatóságok által meghatározott módon történt meg) – tette közzé a Magyar hadisírgondozás hivatalos Facebook oldalán.

A parcellában új szakaszokat alakíttatott ki a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. Az intézmény a két világháború hősi halottai, továbbá a harcok során legmagasabb kitüntetést kiérdemlő, kiemelkedő életúttal rendelkező katonaszemélyeinek temetését, emlékük ápolását végzi. A jelenkor kegyeleti feladatai továbbra is a Magyar Honvédséghez tartoznak.
Közölték továbbá, hogy a parcellában a felújítást követően elkezdődtek a világháborúkban harcoló katonák maradványainak betemetései. Az eltemetettek méltó sírhelyeinek kialakítása folyamatosan zajlik. A további betemetések 2021-ben tovább folytatódnak. A katonai tiszteletadással járó átadóünnepséget – a kialakult járványhelyzet függvényében – még az idei évben tervezik megtartani.
(Fotók: Magyar hadisírgondozás Facebook oldala)

További híreink

Hogyan szaporodnak a homoszexuálisok? – Novák Előd költői kérdése és válaszok

Irányi Dániel

Szabadi István lesz a Mi Hazánk jelöltje a kiskunhalasi térségben

Faragó Dániel

Balliberális részgyőzelem Orosházán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben