4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Belgium betiltotta a kóservágást, az EB helybenhagyta, Semjén Zsolt felháborodott

A KDNP elnöke közleményében élesen bírálta az Európai Bíróság döntését, melyben fenntartotta a kóser rituális vágás betiltását Belgiumban.

Az Európai Bíróság tegnapi döntése, amely fenntartotta a kóser rituális vágás betiltását Belgiumban, az európai zsidó közösség vallásszabadságának korlátozása

– véli Semjén Zsolt, aki meglehetősen rossz szemmel nézi, hogy

a határozat az állatjogokat az emberi jogok elé helyezi, különös tekintettel a vallási meggyőződés gyakorlásának szabadságára.

Semjén szerint ezzel szemben hazánk mindig mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a zsidóság kiváltságosnak érezhesse magát. Egészen pontosan így fogalmaz: “Magyarország kereszténydemokrata kormánya mindig védeni fogja zsidó közösségének szellemi és fizikai jólétét, hagyományaik megőrzését”.

Semjén meggyőződése, hogy ha az Európai Unió nem védi Magyarországgal együtt a zsidó közösségei vallásszabadságát, akkor azzal “végül elveszíti saját identitását is”.

Frissítés: Indokolatlan felháborodás

Semjén filoszemita kirohanása azért is teljesen indokolatlan, ugyanis valójában nem a kóservágás került betiltásra, hanem a rituálé egyetlen eleme: “A bíróság döntésében kiemelte, hogy a szabályozás nem magát a vágást, mindössze a rituálé egy elemét érinti, így nem avatkozik be a vallásos gyakorlatba”. 

Fotó: semjenzsolt.hu

További híreink

Felvágta terhes felesége hasát, hogy megnézze, fiút vár-e az asszony

Irányi Dániel

Koronavírussal diagnosztizáltak egy gyereket Budapesten

Dunai Tibor

Washington feketelistára tett több kínai céget, köztük egy vezető chipgyártót

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben