28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
HírekKülföld

Betöltötte 117. életévét a világ legidősebb embere

Betöltötte 117. életévét Japánban a világ legidősebb embere, egy Tanaka Kane nevű asszony, az elöregedő japán társadalom élő jelképe.

Tanaka 1903. január 2-án jött világra, de születésnapját vasárnap ünnepelték egy fukuokai idősotthonban barátai és a személyzet társaságában. A partin az asszony beleharapott egy szeletbe születésnapi tortájából, és mosolyogva azt mondta, hogy még kér egy kicsit belőle.

Tanaka Kanét tavaly ismerte el a Guinness Világrekordok a világ legidősebb nőjeként, egyben legidősebb embereként, miután a március 6-i állapot szerint 116 évet és 66 napot élt.

A világrekorder nő koraszülöttként jött világra 1903. január 2-án. 1922-ben ment férjhez Tanaka Hideóhoz, akivel négy saját és egy örökbe fogadott gyermeket nevelt fel. Japánban tavaly először haladta meg a 70 ezret a 100 évesnél idősebb emberek száma, a százon túliak 88 százaléka nő.

(hirado.hu)

További híreink

“Vesszen minden maradéka” – Novák Előd és Schiffer András az elszabotált rendszerváltásról

Faragó Dániel

A Mi Hazánk kellett hozzá, hogy Érden betartásra kerüljön az állatvédelmi törvény

Faragó Dániel

162 éve történt: Weimarban bemutatták a Hunok csatáját

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben