36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Betörés közben fogták el a csempészeket Nyíregyházán

Csempészett jövedéki termékeket tulajdonítottak el egy nyíregyházi társasház pincéjéből – tette közzé a police.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai előzetes bűnügyi információik alapján betörés közben ütöttek rajta egy négyfős társaságon.

A nyomozók 2020. szeptember 8-án éjszaka Nyíregyházán, egy lakótelepi háztömb alagsorában érték tetten a férfiakat, akik az általuk feltört pincéből igyekeztek eltulajdonítani, az ott tárolt magyar adó- és zárjegy nélküli dohánytermékeket. A társaság tagjai a pincében lévő több millió forint értékű csempészett jövedéki terméket éppen a pincéből hordták ki, és gépkocsijukba pakolták be, amikor a rendőrök megérkeztek. A nyomozók B. J. 46 éves, K. A. 47 éves nyíregyházi, valamint L. A. 48 éves tiszarádi és O. A. 52 éves érpataki lakosokat a helyszínen elfogták, és a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették őket.

A rendőrség az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. A pincében tárolt jövedéki termékeket, a mintegy 2856 doboz cigarettát, a 17,5 kilogramm mennyiségű vágott dohányt, valamint a nyomozók által intézkedés alá vont tulajdonost, a rendőrség átadta az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

(Forrás és fotók: police.hu)

További híreink

A perselypénzt akarta ellopni egy “férfi” Budapesten

Varga Lilla

Megöléssel fenyegette élettársát, majd a kutyáját a teraszról földhöz vágta

Szabó Norbert

Indianában végrehajtották a 17 év utáni első amerikai szövetségi halálbüntetést

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben