18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Biden elnökként kész nyomást gyakorolni „Lukasenkára és csatlósaira”

Biden ígéretet tett: megválasztása esetén európai szövetségeseivel további szankciókkal gyakorol majd nyomást „Lukasenkára és csatlósaira” – írja a Guardian.

Joe Biden – a közvélemény-kutatásokon felbuzdulva – immáron az Egyesült Államok elnöki székében látva magát (arra a rövid időre, még Kamala Harris el nem távolítja onnan) neki is látott az USA következő négy éves külpolitikájának ismertetéséhez. Ennek első lépcsőfoka lenne fellépni az olyan “autoriter rendszerek ellen, mint Belarusszia, vagy Magyarország“.

A demokrata jelölt szerint riválisa mélyen hallgat, nem áll ki a “demokráciáért harcoló fehérorosz nép” mellett. (Arra nem tért ki, hogy melyik George mulasztotta ezt el megtenni. Hiszen, aki – saját bevallása szerint – már 180 éve szenátor, az találkozott néhány elnökkel és mégtöbb jelölttel.)

„Egyetlen saját népét kínzó vezető sem ismerhető el legitimként (…), ezért továbbra is Szvjatlana Cihanouszkajához, és Fehéroroszország lakosságához csatlakozva szólítom fel a vezetést a hatalom békés átadására, a politikai foglyok szabadon engedésére, és szabad és igazságos választások megtartására, hogy az emberek végre gyakorolhassák a demokratikus jogaikat, amikért már óriási árat fizettek” – mondta Biden, előrevetítve, hogy elnöksége alatt számítani lehet egy olyan szintű intervencióra Belarussziában, mint amit Obamáék csináltak Ukrajnában.

További híreink

10 szervezet együttműködésével kerül megrendezésre az Attila Védvonal Emléktúra

Kemény János

Spanyolországban a fertőzöttek több mint egyharmada már meggyógyult

Szabó Norbert

Hat nagykövet közös fellépéssel szól bele a magyar belügyekbe

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen