13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Bombázókkal üzent Iránnak Joe Biden

Izrael megvádolta Iránt, hogy megtámadták egy tankerhajójukat. Válaszul Joe Biden B-52-es bombázókkal repült át a Közel-Keleten, jelezve, kiket is szolgál – tudható meg a New York Post beszámolójából.

Múlt héten kigyulladt egy izraeli tankerhajó. A tűz oka egyelőre ismeretlen, ennek ellenére Netanyahu kormánya azonnal “szabotázst” kiáltott, és habozás nélkül megvádolta Iránt, hogy ők a felelősek. Irán tagadja, hogy bármi köze is lenne a tankerhajó balesetéhez.

Joe Biden válaszul B-52-es bombázókat reptetett keresztül Irán közelében, melyeket katari, izraeli és szaúdi vadászgépek is elkísértek. A gépek állítólag Észak-Dakotából szálltak fel.

Az Egyesült Államok által kiadott hivatalos közlemény szerint a kérdésben ők nem az agresszorok, hanem egyértelműen a “jó fiúk”, hiszen a bombázók elrettentő szándékkal szálltak fel, hogy a régióban “elejét vegyék minden további agressziónak” és azt akarták üzenni, hogy Amerika “elkötelezett a terület biztonsága felé”.

Korábban egyébként Donald Trump is rendszeresen irányított hasonló gyakorlatokat a térségben, mikor Izrael érdeke úgy kívánta.

Fotó: AP

További híreink

Félholtra verték a 85 éves nénit 3 ezer forintért, az egyikük csak 13 volt

Szabó Norbert

Keresztény fehér ember már nem is kaphat Oscart

Gabay Dorka

A japánok hetven százaléka ellenzi a jövő évi rendezést

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen