13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Börtönbe vonulása előtt, szöges farúddal rabolt ki magatehetetlen időseket

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és magánlaksértés bűntette miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfival szemben, aki 2019. november 8-án fényes nappal szöges farúddal fenyegetve kirabolt egy idős férfit a saját házában.

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi röviddel azelőtt, hogy egy korábbi jogerős büntetés letöltése miatt börtönbe vonult, 2019. november 8-án kora délután egy közel másfél méter hosszúságú szöges farúddal bemászott az idős sértett udvarába. A nyitott ajtón bement a házba, majd a szobába lépve a szöges farudat az ágyban fekvő, idős kora és betegsége miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes férfira és élettársára emelte. A támadó a sértetteket agyonveréssel fenyegette arra az esetre, ha megmozdulnának és a telefonjukat követelte. Az asszony ijedtében felkelt az ágyról és élettársához akart lépni, ekkor azonban a vádlott a ruhás zsákok közé lökte.

A továbbra is fenyegetőző rablót az idős férfi próbálta megnyugtatni, cigarettával kínálta és közölte, hogy nincs telefonja. Beszédbe elegyedtek, a támadó a felkínált cigarettát is elfogadta, majd hirtelen az idős férfi ágyához lépett, a párna alól a pénztárcáját kivette és a benne lévő 92 ezer forintot magához vette. Az idős sértett ekkor a vádlott elé állt és visszakérte a pénzét, de a vádlott két kézzel úgy meglökte, hogy ő is a ruhás zsákok közé esett.

A nyomozók egy órán belül elfogták a rablót, akinek a jobb lábán lévő zoknijából a rabolt pénzt 1.500,- Ft híján mind előkerült.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit a rablás súlyosabban minősülő bűntette mellett magánlaksértés bűntettével is vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További híreink

Toroczkai László: Mi a célja az “érzékenyítésnek”?

Irányi Dániel

Zsidó és muszlim mészárszékek Magyarországon (videó)

Irányi Dániel

Így is lehet- védettségi igazolvány nélkül szervezik meg az idei Magyar Sziget fesztivált

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben