20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy

Börtönre ítéltek egy százmilliós kárt okozó békési bűnbandát

Börtön-, illetve pénzbüntetésre ítélt a Gyulai Törvényszék egy bűnbandát, amely közel másfél év alatt több mint százmillió forint kárt okozott több gazdasági társaságnak és vállalkozónak.

A Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI számára eljuttatott közleményben azt írta, a csalások zömét egy 36 éves, többszörösen büntetett előéletű csanádpalotai és egy 42 éves, visszaeső békéscsabai férfi követte el, aki hét bűnsegédet is beszervezett maguk mellé. Megjegyzik: a bűncselekményekben további, ismeretlenül maradt személyek is részt vettek.

2016 februárjától 2017 június végéig 32 üzletszerűen elkövetett csalást és a 10 rendbeli pénzmosást követtek el. Telefonon vagy e-mailben vették fel a kapcsolatot az ország különböző pontjain tevékenykedő cégekkel és vállalkozókkal, és egy ismert, az adott cég profiljához illeszkedő gazdasági társaság nevében kedvezményes áron kínáltak számukra különféle termékeket.

A cégek és vállalkozók a megrendelések ellenértékét előre átutalták a bűnsegédek által nyitott számlákra, akiket a banda “vezetői” vagy munkavállalás címén, vagy anyagi részesedés fejében vettek rá a közreműködésre.

A csalók a sértettek egy részét azzal keresték meg, hogy egyik gazdasági partnerük bankszámlaszáma megváltozott és a továbbiakban új – az elkövetők által megadott – számlaszámra kérték az utalásokat.

A Gyulai Törvényszék hét elkövetővel szemben másfél év és 9 év közötti időtartamú börtönbüntetéseket szabott ki, két esetben a büntetés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette; egy terheltet pénzbüntetésre ítélt. Egy elkövetővel szemben, annak súlyos betegsége miatt, később ítélkezik a bíróság – írják. A bíróság ezen felül 105 millió forint erejéig kötelezte az elkövetőket az okozott kár megtérítésére.

(Kép: illusztráció/pixabay)

További híreink

Öklét mutogatva követelt pénzt padon ülő kislányoktól egy 65 éves férfi Balatonfüreden

Szabó Norbert

Nem vásárolni, hanem kábítószert eladni ment az áruházba

Kiss Albert

Vádat emeltek a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószerfogása ügyében

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben