36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Deák téri késelés: lányok védelmére keltek, ezért haltak meg a barátok

A társaságukban tartózkodó lányok védelmére kelt a Deák téren meggyilkolt Gergely és László, ez a mozzanat volt a végzetes verekedés kiváltó oka. Cs. Krisztián és két bűntársa kinézte maguknak a lányokat, majd megjegyzéseket tettek rájuk – tudta meg a Bors.

A fiúk barátai elmondták, Cs. Krisztián, J. Marcell és J. Dániel beszólogatott a két áldozat, K. Gergely és M. László társaságában tartózkodó lányoknak. Gergő és Laci a lányok védelmére kelt, megkérte a suhancokat, hogy hagyják őket békén, de ez csak olaj volt a tűzre. Szó szót követett, a végeredményt pedig már mindannyian ismerjük: Gergő és a nála öt évvel fiatalabb barátja, Laci a Cs. Krisztián kése által ütött sebektől kivérezve, holtan esett össze.

HALÁLA NAPJÁN LETT KERESZTAPA GERGŐ

A Bors utolérte az elhunyt Gergő több barátját is, akik egybehangzóan állították, a fiú mindig is békés természetű volt, de az igazságtalanságot nehezen viselte.

Nekem ő volt a legjobb barátom. Szinte mindent tudtunk egymásról. Pont a halála napján született a családjában egy kisbaba, akinek ő lett volna a keresztapja. Már nagyon várta a kisfiút, állandóan róla beszélt

– mondta egy fiatal lány.

Utoljára csütörtökön beszéltünk. Én nem tudtam elmenni a bulira. Egy végtelenül kedves fiú volt, soha, semmilyen balhéban nem vett részt

– fejezte be a barát.

Gergő boldog párkapcso­latban élt kedvesével, Bogival, ám a gyilkosság éjszakáján nem voltak együtt. Órákkal a tragédia előtt vettek búcsúzt egymástól, akkor még nem tudták, hogy örökre.

ÖSSZEFOGNAK A FUTBALLDRUKKEREK

Egy Újpest-szurkoló a 31 évesen elhunyt futballista, Zavadszky Gábor nadrágját bocsátotta licitre, amit 2003-ban kapott tőle, amikor az MTK a Szusza Ferenc-stadionban lett bajnok. A férfi elmondta, a befolyt összeget a két áldozat, a 21 éves, szintén Újpest-drukker Gergely, és a 16 esztendős REAC-szimpatizáns László családjának megsegítésére ajánlja fel.

Kezdeményezése további követőkre talált: az MTK Baráti Köre felajánlott még további 50 ezer forintot. A tragikusan elhunyt fiúk családjainak Facebook-csoportban további futballereklyékre is lehet licitálni.

Hétfőn este a Ferencváros szurkolói emlékeztek meg a Deák téren az elhunyt fiata­lokról. Fáklyákat égettek, és megtapsolták az áldozatokat, úgy is, hogy nem egy táborba tartoztak.

(Bors.hu nyomán)

További híreink

Lezárják Magyarország határait, minden rendezvényt betiltanak, háromkor zárnak az éttermek

Irányi Dániel

Megerőszakolta, megölte az idős, mozgáskorlátozott nőt

Irányi Dániel

Budapestiek nem mehetnek a nyaralóikba (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben