4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Dicsőség a hősöknek! – a Mi Hazánk díszlövéssel tiszteleg Wittner Mária emléke előtt

Wittner Mária természetesen állami temetést kap, de a család kérésére nem a 301-es parcellában helyezik örök nyugalomra, hanem a lakhelye szerinti Dunakeszi temetőjében, október 14-én, pénteken 12 órakor. Pongrátz Andrással viszek koszorút tiszteletünk jeléül, és vele október 23-án 15 órakor a Corvin közben is emlékezünk Wittner Máriára, egy 1956-os ágyúból díszlövést is leadva emlékére.

Nagy megtiszteltetés, hogy 2012-ben Wittner Máriával közösen nyújthattam be azt a nyugdíjtörvény-módosító javaslatunkat, melyet el is fogadott az Országgyűlés, s ami alapján meg kellett volna vonni a kommunista kitüntetések után járó nyugdíjpótlékokat. Akkor a Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóságtól azt a tájékoztatást kaptam, hogy alanyi vagy özvegyi jogon körülbelül 1200 személy kap évente összesen 200 millió forintot például a Vörös Csillag-érdemrend vagy Fegyveres harcokban részt vett partizán és még 17 féle hasonló kitüntetés nyomán. (Sajnos a megvonást előíró törvény ellenére jelentős részük a mai napig is kapja, de erről majd máskor…)

Dicsőség a hősöknek! – Írja Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben