17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

dr. Fülöp Erik: “Örülök, hogy elindult ez a folyamat”, törlik az állatszaporítók hirdetéseit

A Jófogás egy tavalyi szigorítást követően április elejétől folyamatosan és végleg törli az állatszaporítók hirdetéseit – jelentette be a cég közleményben.

A Jófogás szerint gyakran esik állatszaporítók áldozatául egy-egy kutya vagy macska, amely következtében a folyamatos fedeztetések során újabb és újabb kisállatok születnek. Ez gyakran genetikai rendellenességekhez, ezáltal pedig fiatal korban jelentkező, akár halálos kimenetelű betegségekhez vezet.

Bár az állatszaporítást nem tiltja egyértelmű jogszabály, azonban az állat szükségtelen bántalmazása, illetve az öröklődő betegségben szenvedő állategyed tenyésztése, szaporítása állatkínzásnak minősül, amely a cég szerint a legtöbb szaporító általános tevékenységét lefedi.

Az oldalról április 8-tól folyamatosan törlik azokat a hirdetéseket, amelyekben pénzért árulnak állatokat olyan hirdetők, akik tenyésztői tevékenységüket nem tudják hiteles dokumentációval igazolni.

Sajnos sok szaporító próbál védtelen kisállatok kínzásából megélni, ami ahhoz vezet, hogy genetikai rendellenességekkel született állatok tömegei kerülnek ki a világba. Amikor ezek az állatok betegek lesznek és a gazdik számára problémássá válnak, sokszor megválnak tőlük és az amúgy is túlterhelt menhelyeken kötnek ki.

“A tavalyi szigorítással és a mostani kitiltással is az a célunk, hogy népszerűsítsük az örökbefogadást, és felhívjuk a figyelmet az állatkínzás következményeire” – mondta Palocsay Géza, a Jófogást működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője.

Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője lapunk megkeresésére elmondta: hétfőn napirend utáni felszólalásában ő maga is épp erre hívta fel a figyelmet, egyúttal pedig fel is szólította a kormányzatot, hogy haladéktalanul számolják fel a szaporítótelepeket.

“Örülök, hogy elindult ez a folyamat, és a profitért dolgozó adok-veszek oldalak is belátták, hogy az állatvédelem minden pénznél és nyerségnél fontosabb”- mondta a politikus hozzátéve: meggyőződése, hogy csakis összefogással lehet felszámolni a szaporítótelepeket.

Napirend utáni felszólalás – 2020.05.11

Tegnapi napirend utáni felszólalásomban felhívtam a kormány figyelmét arra, hogy milyen súlyos likviditási problémákkal küzdenek a menhelyek és az állatvédő szervezetek. Azonnali anyagi támogatást kértem a számukra, valamint rámutattam:✅ erőteljesebb állatvédelmi szabályozásra✅ a szaporítótelepek azonnali felszámolására✅ állatrendőrség felállítására van szükség.Letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak!ÁLLATRENDŐRSÉGET MAGYARORSZÁGNAK (ÁRMO)

Közzétette: Dr. Fülöp Erik – 2020. május 12., kedd


Forrás: HVG nyomán, facebook

További híreink

Lampedusa polgármestere: azonnal le kell állítani a migránsok érkezését

Irányi Dániel

Miskolc új vezetése alanyi jogon ad húszezer forintot a születendő gyermekek után

Szabó Norbert

Izrael légicsapást mért az Irán-párti milíciák homszi állásaira – FRISSÍTETT 

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen