17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Drogtermesztő és terjesztő csapatot fogtak (videó)

A rendőrség lecsapott a kábítószer-kereskedő bűnszövetségre, a nyomozást irányító Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség négy férfi és két nő letartóztatását indítványozza.

A megalapozott gyanú szerint négy, huszonkilenc és ötvenhárom év közötti férfi 2020 tavaszától Budapesten és Pest megyében rendszeresen kannabiszt értékesített. A kereskedők egy része a növényeket maga termesztette, amelybe egyikük bevonta női hozzátartozóit is. Az ültetvényeket több családi házban gondozták, jellemzően a pincében, azonban volt, hogy egy kertben álló, régi katonai teherautó platóján.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei – ügyészi részvétel mellett – 2020. június 8-án, a hajnali órákban, egy kiterjedt akció keretében több kutatást hajtottak végre, négy vadkenderültetvényt számoltak fel és a fenti hat személyt, négy férfit és két nőt elfogták, őrizetbe vették.

A nyomozást a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség irányítja, amely indítványt tett mind a hat gyanúsított letartóztatására a terheltek eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, két gyanúsítottnál a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

Az indítványról a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Elemi.hu

További híreink

Drágulnak az üzemanyagok péntektől

Dunai Tibor

Az Irán miatti pánik elképesztő mértékben növeli az arany és az olaj árát

Dunai Tibor

Megint egy ideges fiatal…

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen